Οδικός χάρτης των Τεσσάρων του Κέντρου για τις Προεδρικές

Προγραμματική Διακήρυξη, Πρόγραμμα Διακυβέρνησης και επιλογή Υποψηφίου μέχρι τον Μάιο.

Αντιπροσωπείες των τεσσάρων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου συναντήθηκαν χθες το πρωί, στα γραφεία του ΔΗΚΟ, προκειμένου να θέσουν τις βάσεις για επίτευξη προγραμματικής συμφωνίας, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2013.

Τα τέσσερα κόμματα κατέληξαν σε οδικό χάρτη, ο οποίος αφού περάσει από διάφορα στάδια θα καταλήξει στον ορισμό κοινού υποψηφίου
Εντός των ημερών συστήνεται ειδική επιτροπή με εντολή να συντάξει προγραμματική διακήρυξη και ακολούθως  κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης . Μετά από αυτά τα βήματα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να βρεθεί κοινός υποψήφιος.

Αναλυτικά, πριν το Πάσχα κάθε κόμμα θα εισηγηθεί δύο με τρία πρόσωπα, τα οποία και στην συνέχεια θα συστήσουν μια επιτροπή που θα έχει την ευθύνη καταρτισμού προγραμματικής διακήρυξης. Η διακήρυξη αυτή, η οποία με βάση το χρονοδιάγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαΐου. Η διακήρυξη  θα εξελιχθεί στην συνέχεια σε πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Στην συνέχεια θα αρχίσει η συζήτηση για εξεύρεση του κοινού υποψηφίου, ο οποίος θα μπορέσει να τραβήξει το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας και να εκφράσει τις θέσεις των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.

«Με αυτή την κίνηση θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν είναι ώρα για περιττές συγκρούσεις, γόητρα, φιλοδοξίες και κομματικές σκοπιμότητες, αλλά ότι είναι η ώρα της κοινωνίας. Βάζουμε μπροστά κάτι πιο μπροστά από τα κόμματα μας, τον τόπο μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου τόνισε ότι η κίνηση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι ο ενδιάμεσος χώρος δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση των προβλημάτων.

Ικανοποιημένος παρουσιάστηκε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος δήλωσε ότι ο ενδιάμεσος χώρος έχει την αξιοπιστία και μπορεί να δώσει την τρίτη επιλογή στους πολίτες.

«Ο ενδιάμεσος χώρος και οι Οικολόγοι μπορούν να δώσουν την τρίτη επιλογή και θα κάνουν ότι είναι δυνατό για μια επιτυχή κατάληξη σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε από την πλευρά της, η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων, Ιωάννα Παναγιώτου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"