Και με άλλα μέτρα προειδοποιούν οι πιλότοι

Αποφάσισαν να κινηθούν νομικά.-

Να κινηθούν νομικά, με ποινικές αγωγές εναντίον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διεύθυνσης των Κυπριακών Αερογραμμών, για την παράνομη ενέργεια της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των μελών της ΠΑΣΥΠΙ, αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει στα μέλη της η Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), που πραγματοποιήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της τετράωρης απεργίας των πιλότων..

«Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ως πρώτο μέτρο και με βάση τη νομοθεσία του 2007, έχει αποφασισθεί να κινηθούμε καθολικά με ποινικές αγωγές εναντίον των μελών της Διοίκησης/Διεύθυνσης των Κυπριακών Αερογραμμών που έχουν αποφασίσει ή εγκρίνει την αποκοπή της μισθοδοσίας μας. Προς τούτο, έχουν σήμερα δοθεί σχετικές οδηγίες στον Νομικό μας Σύμβουλο», αναφέρει ανακοίνωση. 

Σε έκτακτη συνεδρία της, η Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΥΠΙ έχει εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας να συνεχίσει και να κλιμακώσει τα οποιαδήποτε μέτρα, μη εξαιρουμένων και απεργιακών κινητοποιήσεων, όταν και εφόσον κρίνει απαραίτητο, έτσι ώστε να διαφυλάξει τη συλλογική σύμβαση και τα δικαιώματα των μελών. 

Σε ανακοίνωση, η ΠΑΣΥΠΙ διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό ότι δεν θα παρθούν οποιαδήποτε μονομερή μέτρα που θα επηρεάσουν το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας κατά την περίοδο του Πάσχα. 

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση είχε συγκληθεί με σκοπό τη λήψη μέτρων για τη συνεχιζόμενη αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια της Διοίκησης/Διεύθυνσης των Κυπριακών Αερογραμμών να μην πληρώνει τα δεδουλευμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Η Γενική Συνέλευση «ομόφωνα καταδικάζει την απαράδεκτη αυτή τακτική, η οποία δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, αλλά αποτελεί μέρος μιας σειράς παραβιάσεων των συμφωνηθέντων/υπογεγραμμένων συμφωνιών και απαξίωσης των υποδείξεων ακόμα και αυτού του Υπουργείου Εργασίας, από τη Διοίκηση/Διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών». 

"Θεωρούμε ότι αποτελεί πολύ επικίνδυνο προηγούμενο και δυναμιτίζει τα θεμέλια των εργασιακών θέσμιων τυχόν αποδοχή της μονομερούς αποκοπής της μισθοδοσίας από τον όποιο εργοδότη με την πρόφαση των οικονομικών ή άλλων προβλημάτων. Εμείς δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε με όποιο μέσο διαθέτουμε και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν την προσπάθεια μας για την προστασία του ιερού δικαιώματος της μισθοδοσίας», αναφέρει.

Επιπλέον, «το σώμα των πιλότων επαναλαμβάνει την άρση της εμπιστοσύνης του προς τη Διοίκηση/Διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών και δηλώνει εμφαντικά ότι η πρακτική της αποκοπής μισθών που γίνεται τα τελευταία χρόνια, με δικαιολογία την κακή οικονομική πορεία της εταιρείας, δεν είναι πλέον ανεκτή, και δεν θα γίνει καμία άλλη παραχώρηση στην παρούσα Διοίκηση/Διεύθυνση της εταιρείας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"