Αμετάπιστοι οι πιλότοι για τη σημερινή απεργία

Ετοιμάζουν αγωγές για αποκοπή του 9% των μισθών τους.

Σε τετράωρη στάση εργασίας κατέρχονται οριστικά σήμερα, από τις 08.30 μέχρι τις 12.30, οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίοι αντιδρούν στην αποκοπή του 9% του μισθού τους, που αποφάσισε η Διοίκηση των Κ.Α.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΠΙ Δημήτρης Τσαδιώτης δήλωσε ότι η τετράωρη στάση εργασίας των πιλότων των Κ.Α θα γίνει για να μπορέσουν όλοι να προσέλθουν στην έκτακτη γενική συνέλευση η οποία θα ασχοληθεί με την παράνομη, όπως τη χαρακτήρισε αποκοπή του 9% των μισθών τους. 

Είπε, επίσης, ότι οι πιλότοι θα υπογράψουν ατομικές αγωγές εναντίον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, τα οποία αποφάσισαν την περικοπή των μισθών των πιλότων.
Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου των Κ.Α Κυριάκος Κυριάκου, σημείωσε πως δεν αποκόπτεται μόνο το 9% από τους μισθούς των πιλότων αλλά από όλο το προσωπικό από τη χαμηλότερη μέχρι την υψηλότερη κλίμακα.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου κατηγόρησε τους πιλότους ότι ''εύκολα αφορίζουν'' διεύθυνση, διοίκηση και όλο το διευθυντικό προσωπικό της εταιρείας. Δεν είναι μόνο από τους πιλότους που περικόπτεται το 9%, πρόσθεσε, αλλά από όλο το προσωπικό, λόγω της κρίσιμης περιόδου στην οποία βρίσκεται η εταιρεία.

Ο κ. Κυριάκου ανέφερε επίσης ότι η υπουργός Εργασίας έχει υποβάλει συγκεκριμένη μεσολαβητική πρόταση, στην οποία γίνεται πρόνοια για κλιμακωτή επαναφορά του 9%.

Από την στάση εργασίας θα επηρεαστούν οι πτήσεις της εταιρείας CY346 και CY347 προς και από το Λονδίνο, καθώς και οι πτήσεις CY386 και CY387 προς και από το Παρίσι. Γίνονται ήδη προσπάθειες για επαναπρογραμματισμό των πτήσεων αυτών, οι οποίες θα γίνουν μετά την λήξη της τετράωρης στάσης. 

Οι επηρεαζόμενοι επιβάτες, προς τους οποίους οι Κυπριακές Αερογραμμές εκφράζουν τις απολογίες τους, θα ενημερωθούν για τις νέες ώρες αναχώρησης από το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"