Χαοτική κατάσταση επικρατεί στα νοσοκομεία

Το ΑΚΕΛ κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ και η Βουλή το Υπ. Υγείας 
Συνθήκες έκτακτης ανάγκης επικρατούσαν και χθες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Η μη ανανέωση των προσωπικών συμβολαίων 25 ιατρών, 12 ακτινογράφων και άλλων μελών του ιατρικού προσωπικού, τα συμβόλαια των οποίων έληξαν στις 31 Μαρτίου, προκάλεσε και χαώδη κατάσταση στα νοσοκομεία.

Αποτέλεσμα της μείωσης του ιατρικού προσωπικού, ήταν, χειρουργικές επεμβάσεις να ακυρωθούν, δεκάδες ραντεβού ασθενών να αναβληθούν επ’ αόριστο, ζωτικά τμήματα των νοσηλευτηρίων να βάλουν λουκέτο, κλινικές να μείνουν χωρίς νοσηλευτές και αιμοκαθάρσεις να διεξάγονται με αργούς ρυθμούς, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το Νοσοκομείο Πάφου έμεινε χωρίς ακτινολόγο και χρειάστηκε να μεταβεί σ’ αυτό ακτινολόγος από τη Λευκωσία.
Το γαστρεντερολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Λεμεσού είναι κλειστό, λόγω της μη ανανέωσης της σύμβασης του ειδικού γιατρού, με αποτέλεσμα να αναβληθούν εκατοντάδες εξετάσεις ασθενών, μερικές από τις οποίες θεωρούνται κρίσιμες.

Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος, το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας θα οδηγηθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια αύριο Πέμπτη.
Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Βάιος Παρτασίδης, ευχήθηκε να αποδεχθεί την Πέμπτη η Βουλή το αίτημα του Υπουργείου Υγείας να εξαιρεθεί ο κλάδος από τις παγοποιήσεις στις προσλήψεις γιατρών. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, Κώστας Κωνσταντίνου, ο οποίος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας προκειμένου να διαπιστώσει προσωπικώς  την κατάσταση, επιβεβαίωσε την χαοτική εικόνα που επικρατεί και εξέφρασε την πεποίηθηση ότι το θέμα θα λυθεί την Πέμπτη στη συνεδρία της ολομέλειας του Σώματος.

Ωστόσο, ερωτηθής γιατί έπρεπε να φτάσουν τα πράγματα μέχρι εδώ για να βρεθεί λύση, δεν παρέλειψε ν' αφήσει αιχμές για τον τρόπο που λειτούργησε το Υπουργείο Υγείας, τόσο σε ότι αφορά στο χρόνο κατάθεσης των θέσεών του, όσο και στην επεξήγησή τους.

Το ΑΚΕΛ κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

Ανεύθυνη και ζημιογόνα χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, στο θέμα της μη αναπλήρωσης κενωθεισών θέσεων ιατρικού και παραϊατρικού Προσωπικού.

Σε γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης αναφέρει ότι τα κόμματα με την όλη συμπεριφορά τους προξένησαν τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων, σε βαθμό που «χωρίς υπερβολή να κινδυνεύουν» ανθρώπινες ζωές. 

''Είναι από το Δεκέμβρη που τα κόμματα αυτά κωφεύουν στις εκκλήσεις του ΑΚΕΛ, της Κυβέρνησης και του Υπ. Υγείας να αποδεσμεύσουν τις θέσεις εργασίας που αφορούν τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας'', αναφέρει. 

Από τις αρχές Μαρτίου δε, προσθέτει, ενώ είχαν μπροστά τους το νομοσχέδιο για αποδέσμευση των θέσεων που απαιτούνταν για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, εντούτοις και πάλιν δεν ενέργησαν έγκαιρα ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και οι κίνδυνοι για την υγεία των ασθενών. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"