Οι σχέσεις Ενόπλων Δυνάμεων Βρετανίας και Κύπρου

Συζητήθηκαν σε συνάντηση Ηλιάδη και Πτέραρχου  αισιοδοξία Stuart Peach.

Η στάση που τηρεί η τουρκική πλευρά στο Κυπριακό δεν επιτρέπει αισιοδοξία, ωστόσο η ε/κ πλευρά εμμένει σταθερά στις προσπάθειες για βιώσιμη και οριστική λύση μέσα από τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών και στα πλαίσια των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, σε συνάντηση με τον Αγγλο Διακλαδικό Διοικητή Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Αντιπτέραρχο Stuart Peach.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την εξεύρεση φυσικού αερίου στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι η Κύπρος ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις αυτές αποτελούν ακόμα ένα σοβαρό κίνητρο για να συνεργαστεί η Τουρκία για τη βιώσιμη λύση του Κυπριακού, ώστε να μετατραπεί η Κύπρος σε ένα χώρο ειρήνης, συνεργασίας και ευημερίας για όλους τους νόμιμους πολίτες της.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας, καθώς και στις σχέσεις των ένοπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

Ο κ. Ηλιάδης και ο Αντιπτέραρχος Peach εξέφρασαν την εκτίμηση ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται σε όλους τους τομείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"