Αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά ο ΑΠΟΕΛ

Με δυο γκολ μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου το ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε χθες βράδυ  την Ευρωπαϊκή του πορεία. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχασε με 5-2 από την Ρεάλ του Μουρίνιο και αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά από την μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση .Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Ρονάλντο 25΄, 76΄ , Κακά 30, Καχεγιόν 80, Ντι Μαρία 84.Για τον ΑΠΟΕΛ σκόραραν οι Μαντούκα στο 66 και Σολάρι στο 86΄με πέναλτι. 

Η Ρεάλ όπως ήταν φυσικό μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πίεσε από την αρχή τον ΑΠΟΕΛ για το γρήγορο γκολ. Η κεφαλιά του Ιγκουαΐν στο 2’ πέρασε άουτ, ίδια κατάληξη και στην προσπάθεια του Ρονάλντο στο 12’, ενώ η κεφαλιά του Πορτογάλου μετά από φάουλ του Σαχίν πέρασε μόλις πάνω από το δοκάρι στο 24΄).  Στο 26΄όμως η μπαλία του Μαρσέλο στην περιοχή έδωσε την ευκαιρία στον Ρονάλντο να σκοράρει και να κάνει το 1-0.  Το ΑΠΟΕΛ σε αυτό το διάστημα έκανε μια επίθεση η οποία παρολίγον να του φέρει και γκολ, όμως ο Ράμος στο 20΄κατάφερε να κόψει τον Αίλτον την τελευταία στιγμή πριν βγει φάτσα με τον Κασίγιας. Η Ρεάλ συνέχισε να πιέζει και πέτυχε το δεύτερο της γκολ με τον Κακά με εξαιρετικό πλασέ εκτός περιοχής να κάνει το  2-0 στο 36΄. Στο 40 ο ίδιος παίκτης με πλασέ έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο δοκάρι του Πάρντο. 

Στην επανάληψη η Ρεάλ ξεκίνησε τον αγώνα με τον ίδιο τρόπο και λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ με τον Κακά στο 49, όμως το σουτυ έφειγε λίγο δίπλα απο το κάθετο δοκάρι του Πάρντο. ο ΑΠΟΕΛ μετά το 55΄αρχισε να προσπαθεί περισσότερο και με την Ρεάλ να χαλαρώνει κάπως κατάφερε να πετύχει γκολ με τον Μαντούκα στο 66΄ να βγαίνει τετ α τετ με τον Κασίγιας και να τον πλασάρει έξοχα μετά απο εξαιρετική πάσα του Αίλτον. Επτά λεπτά αργότερα το ΑΠΟΕΛ λίγο έλιψε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όμως το πλασέ του Χαραλαμπίδη μετά την ωραία του ενέργεια έδιωξε σε κόρνερ ο Κασίγιας. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως μια άψογη εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο έκανε το 3-1 για την Ρεάλ. Στο 80 ήρθε το τέταρτο γκολ για την ομάδα της Μαδρίτης με τον Καχεγιόν με πλάσε εντός περιοχής να νικάει τον Πάρντο. Η συνέχεια όμως ήρθε με τον Ατόρνο μια από τις τρεις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς να κάνει ωραία κούρσα από τα αριστερά να μπαίνει στην περιοχή και να ανατρέπεται από  τον Αλντιτόπ και το ΑΠΟΕΛ να κερδίζει πέναλτι στο 82΄. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Σολάρι, ο οποίος νίκησε τον Κασίγιας πετυχαίνονται το 4-2 υπέρ της Ρεάλ. 
Ο Ντι Μαρία μίλησε τελευταίος και έκλεισε τον χωρό των τερμάτων για την ομάδα του με γκολ στο 85΄κρεμάζοντας τον Πάρντο ο οποίος βρισκόταν εκτός θέσης. 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο (46΄ Καγιεχόν), Βαράν, Σαχίν, Κακά, Γκρανέρο (65΄ Αλμπιόλ), Άλτιντοπ, Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (54΄ Ντι Μαρία).

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Ζόρζε, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Κακά, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (67΄ Αδόρνο), Πίντο (78΄ Σατσιάς), Μοράις, Μαρσίνιο, Αΐλτον (70΄ Σολάρι).
Κίτρινες Κάρτες: Πουρσαϊτίδης.

Το Χθεσινό ήταν το 16ο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ μετά τη μεγαλειώδη πορεία που ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου στην Αλβανία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"