Έκλεψαν εκρηκτικά από το πεδίο βολής Καλού Χωριού

Σύλληψη των δραστών κατά τη διαφυγή τους.

Εκρηκτική ύλη τύπου TNT κλάπηκε από το χώρο αχρήστευσης παλιών βλημάτων και αντικειμένων της ΕΦ στο Καλό Χωρίο χθες το πρωί. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, το περιστατικό έγινε αντιληπτό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αχρήστευσης παλιών βλημάτων γύρω στις 10 το πρωί.

Συγκεκριμένα τα παλιά αντικείμενα βρίσκονταν μέσα σε λάκους γύρω από τους οποίους υπήρχε εκρηκτική ύλη TNT η οποία χρησιμοποιείτο για την αχρήστευση τους.

Παρόλα αυτά αξιωματικοί της ΕΦ κατά την διάρκεια των χθεσινών αχρηστεύσεων είδαν ότι σε ένα από τους  λάκους  δεν έγινε έκρηξη. Όταν πλησίασαν είδαν έκπληκτοι ότι η εκρηκτική ύλη είχε εξαφανιστεί.

Αμέσως διατάχθηκε συναγερμός κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν αντιληπτά δύο πρόσωπα να απομακρύνονται με ταχύτητα από το πεδίο βολής με ημιφορτηγό αυτοκίνητο.

Μετά από επίμονες προσπάθειες και με τη βοήθεια του ελικοπτέρου της αστυνομίας, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Λάρνακας, εντοπίστηκε το ημιφορτηγό και συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο ύποπτοι ασχολούνταν συστηματικά με την εμπορία παλιών μεταλλικών αντικειμένων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η εκρηκτική ύλη φαίνεται ότι αφαιρέθηκε στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της τοποθέτησης της σε εστία από τον πυροτεχνουργό μέχρι την απομάκρυνση του σε ασφαλή χώρο για να την πυροδοτήσει.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας για ανακρίσεις. Άλλα δύο πρόσωπα αναζητούνται για την υπόθεση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"