Βουλή: Σκάνδαλο η παραλαβή των ελικοπτέρων Agusta

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας διαπίστωσαν ότι δεν διενεργήθηκαν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες στην παραλαβή των δύο εκ των τριών ελικοπτέρων Agusta που παραγγέλθηκαν για να εξυπηρετήσουν την έρευνα και διάσωση, όπως δήλωσαν μέλη της μετά την κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση του θέματος από την Επιτροπή.

Μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβα είπε πως, από την ενημέρωση της οποίας έτυχε, η Επιτροπή θεωρεί ότι δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία και ο απαιτούμενος έλεγχος πριν και κατά την παραλαβή των δύο ελικοπτέρων.

Προσθέτοντας ότι ένα τρίτο ελικόπτερο βρίσκεται στην Κύπρο χωρίς να έχει παραληφθεί, είπε ότι η συζήτηση διεκόπη για να συνεχισθεί σε συνεδρία της Επιτροπής μετά το Πάσχα, στην οποία θα προσκληθεί για να δώσει εξηγήσεις η επιτροπή που κατέληξε στην αγορά και την παραλαβή των ελικοπτέρων.
Ο κ. Βαρνάβα είπε, επίσης, ότι ζήτησε από τον Υπουργό Αμυνας να διενεργηθεί έρευνα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών χαρακτήρισε το ολιγότερο σκανδαλώδη τη διαδικασία παραλαβής των ελικοπτέρων και ζήτησε τη διενέργεια έρευνας προς απονομή ευθυνών στην παραλαβή ελικοπτέρων που ξεκάθαρα, όπως ανέφερε, δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της προσφοράς.

Η αγορά αφορά εκατομμύρια που βγήκαν από τις τσέπες των φορολογουμένων, για αυτό και ο ΔΗΣΥ θα εμμένει μέχρι το μαχαίρι να φθάσει στο κόκαλο, συμπλήρωσε ο κ. Σαμψών.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού είπε πως προκύπτει σειρά ζητημάτων και ερωτηματικών στην παραλαβή των ελικοπτέρων, ζητώντας όπως θέματα που άπτονται δημοσίων προσφορών θα τυγχάνουν σοβαρών χειρισμών με διαφάνεια στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.
Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου είπε ότι υπήρξαν παρατυπίες στην παραλαβή των ελικοπτέρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Εκτίμηση Ακινήτων : Διαφορά ανάμεσα σε Οικόπεδο και Χωράφι

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!