Patroclos Tower και με Haagen Dazs


Τρία υπόγεια επίπεδα parking, ένας ισόγειος χώρος με μεσοπάτωμα και άλλοι οκτώ όροφοι συνθέτουν το υπό κατασκευή έργο Patroclos Tower στο κέντρο της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού.

Το project της εταιρείας Patroclos Group of Companies ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και χρειάζεται άλλον ένα για να ολοκληρωθεί. Πάντως, στην πορεία το ύψος του κτιρίου αυξήθηκε κατά έναν όροφο. Ο σκελετός του υπό υλοποίηση έργου είναι από από ατσάλι (steel structure) ο οποίος θεωρείται η πλέον ιδανική λύση για ψηλά κτίρια, αφού είναι αφενός χρειάζεται λιγότερος χρόνος κατασκευής και αφετέρου είναι πιο ανθεκτικό σε περίπτωση σεισμού.
Το συνολικό εμβαδό του Patroclos Tower ανέρχεται στα 2.700 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία καταλαμβάνουν οι ακόλουθοι χώροι:
• Τρία υπόγεια, επίπεδα χώρου στάθμευσης
• Ισόγειο κατάστημα με μεσοπάτωμα, που θα αξιοποιηθεί ως καφετέρια
• Έξι όροφοι, διαμορφωμένοι ανάλογα για στέγαση επαγγελματικών γραφείων
• Δύο όροφοι οικιστικών διαμερισμάτων
• Ταράτσα, η οποία θα διαμορφωθεί αναλόγως για λειτουργία μπαρ-εστιατορίου.
Σημειώνεται ότι ήδη το γνωστό brand παγωτών Haagen Dazs έχει εξασφαλίσει τον ισόγειο χώρο με σκοπό να λειτουργήσει καφετέρια με τα είδη της αμερικανικής αλυσίδας. Η καφετέρια Ηaagen Dazs αναμένεται να λειτουργήσει νωρίτερα από την ολοκλήρωση του συνολικού έργου.
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι για το Patroclos Tower έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον για αγορά από δύο εταιρείες, μία κυπριακή και μία από το εξωτερικό. Αναφέρεται ακόμη ότι η Patroclos Group of Companies επιδιώκει να πωλήσει ολόκληρο το κτίριο και θέτει την αξία του στα 13 εκ. ευρώ. 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"