Οι αιγοπροβατοτρόφοι πήραν το γάλα τους στο Προεδρικό

Ξενύκτησαν εκεί. - Αφορμή το πρότυπο για το χαλούμι .-
 
Οι  αιγοπροβατοτρόφοι έχυσαν 15 τόνους γάλακτος έξω από το προεδρικό, όπου πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη μη εφαρμογή του προτύπου για το χαλλούμι, που θα οδηγούσε οριστικά στην επίλυση όλων των προβλημάτων, που ταλανίζουν τον κλάδο. Η αστυνομία προσπάθησε να τους αποτρέψει, και προκλήθηκαν μικροεπεισόδια.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι ζήτησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας .Σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί κάποια λύση, οι αιγοπροβατοτρόφοι είχαν χθες, προτού μεταβούν στο Προεδρικό,  συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας, χωρίς όμως να προκύψει θετικό αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Εταιρείας Αιγοπροβατοτρόφων, Παναγιώτης Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της δημοκρατίας και δε θα φύγουν από το προεδρικό αν δεν επιλυθεί το πρόβλημά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου 16 τόνοι αιγοπρόβειου γάλακτος παραμένουν αδιάθετοι κάθε μέρα.
Ο Υπουργός Γεωργίας, Σοφοκλής Αλετράρης, δήλωσε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για την εφαρμογή του προτύπου, δηλαδή παρασκευή χαλλουμιού με τουλάχιστον 51% αιγοπρόβειο γάλα.

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι μπορεί να γίνει μια καλή αρχή ώστε για κάποιους μήνες το ποσοστό αιγοπρόβειου γάλακτος να είναι πέραν του 20%.Οι αιγοπροβατοτρόφοι, από την πλευράς τους, αντιπροτείνουν την εφαρμογή του προτύπου στην εγχώρια αγορά και στη χρήση από 20%-35% αιγοπρόβειου γάλακτος για τις εξαγωγές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"