Πραξούλα: «Η πολιτεία δεν είναι έτοιμη να δεχθεί γυναίκες»

Έβγαλε από τη τσάντα της τον φάκελο Κασίνη και τον έδωσε στον Συλικιώτη.-

«Τώρα η τσάντα της Πραξούλας αδειάζει». Αυτό ήταν το σχόλιο της απερχόμενης υπουργού εμπορίου, Πραξούλας Αντωνιάδου, την στιγμή που παρέδιδε δύο σφραγισμένους φακέλους στα χέρια του Νεοκλή Συλικιώτη, κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου. 

Ο πρώτος φάκελος αφορούσε στην τελική έρευνα της Noble Energy για το «οικόπεδο 12», ενώ ο δεύτερος αφορούσε στα αποτελέσματα της πειθαρχικής έρευνας που διέταξε η ίδια, κατά του διευθυντή της υπηρεσίας ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλωνα Κασίνη. 

Η Πραξούλα Αντωνιάδου έκανε αναφορά σε ελλείψεις του υπουργικού γραφείου, υποστηρίζοντας ότι παρέλαβε ένα γραφείο χωρίς κομπιούτερ, φαξ και χρηματοκιβώτιο. Τόνισε παράλληλα ότι το υπουργικό γραφείο δεν έχει ηχομόνωση, εκφράζοντας την ελπίδα ο νέος υπουργός να κάνει κάτι για την ηχομόνωση. 

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, η κα Αντωνιάδου εξέφρασε την άποψη ότι «η πολιτεία δεν είναι έτοιμη να δεχθεί γυναίκες σε θέσεις που να καθορίζουν πολιτική», προσθέτοντας με νόημα ότι, «έχουμε κάποιο δρόμο μπροστά μας». Με έμφαση, τόνισε στη συνέχεια ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας δύο γυναίκες κράτησαν το τιμόνι ενός υπουργείου, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. 
Εξέφρασε, παράλληλη περηφάνια, για την έντιμη και σκληρή δουλειά, όπως είπε, που επιτέλεσε μαζί με τους συνεργάτες της στους επτάμιση μήνες που ήταν στο υπουργείο Εμπορίου . 

«Καταφέραμε και ανανεώσαμε την άδεια έρευνας της Noble Energy, προχωρήσαμε επιτυχώς στην πρώτη διερευνητική γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ κατά τη διάρκεια της γεώτρησης έγινε με επιτυχία η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πλατφόρμα και ανακοινώθηκε βεβαίως η ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Κύπρο», σημείωσε η απερχόμενη υπουργός Εμπορίου. 

Συνεχίζοντας είπε ότι, «καταφέραμε να ανοίξουμε έγκαιρα τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης με αναθεωρημένο και ενισχυμένο πρότυπο συμβόλαιο αναλογικού καταμερισμού ενώ εισάγαγαμε διαφανείς διαδικασίες για τον δεύτερο γύρο». 

Στη δική του τοποθέτηση ο νέος υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που επιτελείται από το υπουργείο Εμπορίου και στη μεγάλη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει σύντομα η Κύπρος, την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"