ΟΜΗΡΟΥ: «Υπάρχει ο υποψήφιος του κέντρου»

«Να αποσυρθούν οι υποχωρήσεις  για να βγούμε από τα αδιέξοδα στο Κυπριακό». 

Η 25η Μαρτίου είναι διαχρονική πηγή έμπνευσης και για τον κυπριακό Ελληνισμό, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να συνεχίζει ένα αγώνα για την φυσική και εθνική του επιβίωση, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου. 

Σε δηλώσεις του, μετά την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Λευκωσία, ο κ. Ομήρου ανέφερε πως ''τα μηνύματα της 25ης Μαρτίου είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε γιατί ο τουρκικός επεκτατισμός είναι φανερό ότι αυτό που επιδιώκει είναι να ανακόψει την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού στην Κύπρο''.

Κληθείς να σχολιάσει ότι δεν υπάρχει ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο για το Κυπριακό, ο κ. Ομήρου σημείωσε ότι ''στόχος δεν είναι μια πλασματική, εικονική ενότητα, η οποία να μην έχει περιεχόμενο''.

Ούτε η ενότητα, συνέχισε, μπορεί να αποτελεί άλλοθι για πολιτικές, οι οποίες οδηγούν στο να τίθεται σε κίνδυνο η εθνική και φυσική επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Με σαφήνεια, είπε ο κ. Ομήρου, έχουμε καθορίσει ότι αυτό που χρειάζεται για να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα είναι η απόσυρση των υποχωρήσεων που ακριβώς θέτουν σε κίνδυνο την φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

''Η διαμόρφωση ενός περιγράμματος λύσης, το οποίο να αποτελεί τις κόκκινες γραμμές πέραν των οποίων δεν είναι δυνατόν να αναμένουν οι όποιοι τρίτοι ότι θα ήταν δυνατό να αποχωρήσουμε, η αξιοποίηση της ευρωπαϊκής ιδιότητας της χώρας μας και να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους προς την διεθνή και την ευρωπαϊκή κοινότητα, ότι εδώ παραβιάζεται το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο κι ότι είναι χρέος της διεθνούς και ευρωπαϊκής κοινότητας αν θέλουν συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο να στραφούν προς την πλευρά της ανωμαλίας που είναι η Τουρκία'', πρόσθεσε.

Προεδρικές εκλογές


Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ Νίκου Κατσουρίδη, ο οποίος διερωτήθηκε πώς η ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ, που είναι όμορες δυνάμεις, μπορούν να διαβουλεύονται με το ΕΥΡΩΚΟ που απορρίπτει την βάση λύσης όπως είναι συμφωνημένη, ο κ. Ομήρου είπε πως ''με τα κόμματα με τα οποία διαβουλευόμαστε είναι γνωστό ότι συνεργαστήκαμε και κατά την πενταετή θητεία του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, όταν αυτός βρισκόταν στην Προεδρία του κράτους''.

Δεν ξέρω γιατί θυμήθηκαν σήμερα, διερωτήθηκε, ότι υπήρχε συνεργασία. Υπενθύμισε ότι και το ΑΚΕΛ ήταν τότε στην Κυβέρνηση και ο Τάσσος Παπαδόπουλος συνεργαζόταν με το ΕΥΡΩΚΟ. ''Τώρα τα θυμήθηκαν;'', διερωτήθηκε.

Εκείνο που έχει σημασία, συνέχισε, είναι να υπάρχει μια προγραμματική σύγκλιση κι εγώ είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι η προγραμματική σύγκλιση είναι εφικτή.

Είπε πως ''την μεθεπόμενη εβδομάδα θα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την συνάντηση των δυνάμεων του ενδιάμεσου χώρου''.

Επανέλαβε ότι ''στρεφόμαστε και προς τους πολίτες και κινήσεις πολιτών, μη Κυβερνητικές οργανώσεις προς την κοινωνία των πολιτών, η οποία θα πρέπει να πάρει τα ηνία''.

Σε παρατήρηση ότι 'συγκλίσεις υπάρχουν, μένει το πρόσωπο', ο κ. Ομήρου είπε ''ναι, είναι εφικτή η κατάληξη σε μια προσωπικότητα, η οποία θα έχει πρότερο έντιμο πολιτικό βίο και να έχει διείσδυση στην κυπριακή κοινωνία''.

''Εχουμε, κι είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορούμε να την παρουσιάσουμε αυτή την προσωπικότητα στον Κυπριακό λαό'', συμπλήρωσε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"