Ντάουνερ: «Οι Συνομιλίες θα μπορούσαν να είναι θερμότερες»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια.- Την ερχόμενη εβδομάδα υποβάλλει την έκθεση του στον ΓΓ του ΟΗΕ – Αύριο νέα συνάντηση Χριστόφια-Ερογλου. 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια είχε χθες  το μεσημέρι ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Κατά την αποχώρηση του από το Προεδρικό ο Αυστραλός Διπλωμάτης ερωτηθείς για την έκθεση του Γ.Γ, στην οποία δεν γίνεται αναφορά σε Διεθνή Διάσκεψη, ανέφερε ότι οι απευθείας συνομιλίες θα μπορούσαν να ήταν «πολύ θερμότερες» κατά την έκφραση του, σημειώνοντας ότι προέχει να λυθούν σημαντικές διαφορές στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού – περιουσιακό και διακυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά – ώστε τα Ηνωμένα Έθνη να σκεφτούν τα επόμενα βήματα τους.

Την Παρασκευή ο κύριος Ντάουνερ θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου, όπως είπε θα έχει συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας καθώς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την ερχόμενη εβδομάδα θα υποβάλει όπως είπε την έκθεση του στον ΓΓ του ΟΗΕ η οποία όπως είπε θα είναι σύντομη.
Στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα αναφέρθηκε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος την χαρακτήρισε περιγραφική. 

Αύριο συνάντηση Χριστόφια-Έρογλου 

Αύριο  στις δέκα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου θα έχουν νέα συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ Λίζας Μπάτενχαϊμ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας. Η προηγούμενη συνάντηση των ηγετών έγινε την περασμένη Πέμπτη στη διάρκεια της οποίας συνεχίστηκε η συζήτηση για το περιουσιακό. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Μισιέλ Μποναρντό είχε δηλώσει μετά την προηγούμενη συνάντηση ότι συμφωνήθηκε όπως συνεχιστούν οι συναντήσεις στο επίπεδο των αντιπροσώπων των δύο πλευρών, ώστε να προχωρήσει η συζήτηση στο περιουσιακό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"