Η κόντρα Χριστόφια-Πραξούλας σημάδεψε τη Διαβεβαίωση

Χριστόφιας: «Δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές πολιτικές». – Πραξούλα: «Θα τα πούμε τις επόμενες ημέρες – Είναι ωραίο να φεύγεις από το Προεδρικό με το ιδιωτικό αυτοκίνητο σου». –

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση για πίστη και σεβασμό στο Σύνταγμα και στους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην διατήρηση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της και ακεραία την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, έδωσαν οι νέοι Υπουργοί Εσωτερικών Ελένη Μαύρου και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης.

Ωστόσο, αυτό που σημειώθηκε έντονα ήταν η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε προσωπικές πολιτικές, ενώ απευθυνόταν στην απερχόμενη υπ. Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου.
Η τέως υπουργός Εμπορίου, μιλώντας κατά την αποχώρησή της από το Προεδρικό περιορίστηκε να πει πως είναι ωραίο να φεύγεις από το Προεδρικό με το ιδιωτικό σου αυτοκίνητο. Για τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, απλά είπε πως "θα τα πούμε τις επόμενες μέρες".

Η Διαβεβαίωση

Ασκώντας τις εξουσίες που μου παρέχει το Σύνταγμα, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, διορίζω σήμερα το Νεοκλή Συλικιώτη στη θέση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και την Ελένη Μαύρου στην θέση του Υπουργού Εσωτερικών.

''Οι νέοι Υπουργοί αναλαμβάνουν από σήμερα τα καθήκοντα τους. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ανανέωση της σύνθεσης του Υπουργικού Συμβουλίου και δίνεται η ώθηση που απαιτείται στον απομείναντα χρόνο μέχρι τη λήξη της θητείας της Κυβέρνησης να συνεχίσει απρόσκοπτα και αποτελεσματικά το έργο της'', σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι ''διαδικασία θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή με τη διαβεβαίωση που θα δώσει ο νέος Υπουργός Οικονομικών ενώπιον μας''.
Συνεχίζουμε, ανέφερε, με ανανεωμένη τη βούληση για ολοκλήρωση του έργου της Κυβέρνησης μας, πιστοί στην εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος.

''Προς την απερχόμενη Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για ό,τι έχει προσφέρει'', είπε.
Θέλω να υπογραμμίσω, συνέχισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ότι το κυβερνητικό μας σχήμα λειτουργεί σημαντικά ως ομάδα, με μοναδικό σκοπό την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος.

Η συλλογικότητα τόσο στις συζητήσεις όσο και στη λήψη και εφαρμογή αποφάσεων, σημείωσε, δεν επιτρέπει ούτε αφήνει χώρο για προσωπικές πολιτικές.
''Σίγουρα στη συλλογική προσπάθεια της Κυβέρνησης, κάθε Υπουργός αφήνει με το ζήλο και εργατικότητα του το προσωπικό του αποτύπωμα και στίγμα'', πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος προς τη νέα Υπουργό Εσωτερικών, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ''αγαπητή μου Ελένη, σε καλωσορίζω στο Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένω από σένα, ως νέο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου την ενεργό παρέμβαση και συμβολή σου στα θέματα που τίθενται ενώπιον μας''.
Είμαι σίγουρος, συνέχισε, ότι θα εμπλουτίσεις με τις εμπειρίες σου, την ενεργητικότητα και το δυναμισμό σου, το έργο μας.

''Ο κυπριακός λαός μας εμπιστεύθηκε τη διακυβέρνηση του τόπου επιφορτίζοντάς μας με την τιμητική αυτή ευθύνη. Κυρίως, όμως, και πρωταρχικά προσδοκά στην υλοποίηση του εκλογικού μας προγράμματος'', πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στο νέο Υπουργό Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την σιγουριά του ότι ''ως παλιά καραβάνα της παρούσας διακυβέρνησης θα μεταφέρεις τη θετική σου ενέργεια την απαράμιλλη εργατικότητα και την πολιτική διορατικότητα σου στα κρίσιμα θέματα που αφορούν το νέο σου Υπουργείο, έτσι ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει τις νέες προκλήσεις που αναφύονται σε σχέση με την εύρεση και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Ενα πεδίο, το οποίο θα επηρεάζει στο διηνεκές τις μελλοντικές γενεές των Κυπρίων''.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως όλοι έχουμε επίγνωση της δύσκολης κατάστασης που διέρχεται η οικονομία του τόπου μας λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
''Είναι για τούτο που οι πολιτικές ευθύνες και οι υποχρεώσεις μας είναι σήμερα αναβαθμισμένες και αδιαχώριστα συνυφασμένες με την ανάγκη για βελτίωση, εκσυγχρονισμό και αποτελεσματικότητα των διοικητικών δομών του Κράτους'', σημείωσε.

Ανέφερε ότι η αξιοκρατία, ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της παραγωγικότητας της κρατικής μηχανής στον τομέα ευθύνης του κάθε Υπουργείου και Υπηρεσίας είναι υποχρέωση του συγκεκριμένου πολιτικού προϊσταμένου.

''Στο επίκεντρο της προσπάθειας μας βρίσκεται ο άνθρωπος, ο απλός πολίτης αυτού του τόπου. Πάγιος στόχος μας είναι η προσφορά στην κοινωνία μέσω δομών του κράτους που θα βοηθούν στην δίκαιη ανακατανομή του παραγόμενου συλλογικού πλούτου.

Σε αυτά τα δύσκολα και απαιτητικά καθήκοντα και μέσα σε αντίξοες συνθήκες σάς διαβεβαιώ ότι θα είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας για κάθε δυνατή βοήθεια'', συμπλήρωσε.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνεχάρη τους δύο Υπουργούς για το διορισμό τους και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην αποστολή τους και καλή δουλειά.

Θα τα πούμε σύντομα

Η τέως υπουργός Εμπορίου, μιλώντας κατά την αποχώρησή της από το Προεδρικό περιορίστηκε να πει πως είναι ωραίο να φεύγεις από το Προεδρικό με το ιδιωτικό σου αυτοκίνητο. Για τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, απλά είπε πως "θα τα πούμε τις επόμενες μέρες".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"