Δεκάδες εκ. ευρώ και σήμερα στον αέρα από τους Ελεγκτές

Ούτε εκκλήσεις , ούτε μεσολαβητικές προσπάθειες της Βουλής, ούτε προειδοποιητικά τελεσίγραφα του Υπουργού κατόρθωσαν να κάμψουν το απεργιακό μένος των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα, άλλες 36 πτήσεις να ακυρώνονται από τη σημερινή απεργία, που είναι προγραμματισμένη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα. Προγραμματισμένες επίσης είναι τετράωρες απεργίες για τις 12 και 15 Μαρτίου.

Επηρεάζονται 80 πτήσεις και 10 χιλ. επιβάτες  

Συνολικά δέκα χιλιάδες περίπου επιβάτες και 80 πτήσεις, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, από και προς αεροδρόμια άλλων χωρών, αναμένεται να επηρεαστούν από τις εργατικές κινητοποιήσεις στις οποίες κατέρχονται οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου αυτό το μήνα. 

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «οι αρχές και των δύο Διεθνών Αεροδρομίων της Κύπρου, παρέλαβαν την επίσημη ειδοποίηση - ΝΟΤΑΜ σύμφωνα με την οποία οι Πύργοι Ελέγχου του Αεροδρομίου Λάρνακας και του Αεροδρομίου Πάφου δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν αεροπορικές κινήσεις λόγω εργατικών κινητοποιήσεων, αύριο Τετάρτη 7 Μαρτίου, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και την Πέμπτη 15 Μαρτίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 η ώρα το απόγευμα».

Πρόσθεσε ότι «με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων της Hermes Airports, από τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να επηρεαστούν μόνο για αύριο Τετάρτη 7 Μαρτίου συνολικά 36 πτήσεις και στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου, δηλαδή 18 αφίξεις και 18 αναχωρήσεις. Από αυτές οι 22 αφορούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και οι υπόλοιπες 14 αφορούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου» είπε.

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Δευτέρας 12 Μαρτίου, συνέχισε «αναμένεται να επηρεαστούν συνολικά 24 πτήσεις και στα δυο αεροδρόμια της Κύπρου, 11 αναχωρήσεις και 13 αφίξεις. Από τις πτήσεις αυτές οι 15 αφορούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και οι υπόλοιπες 9 το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου».

Ανέφερε ακόμα ότι «από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 15 Μαρτίου αναμένεται να επηρεαστούν συνολικά 20 πτήσεις και στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, δηλαδή 9 αναχωρήσεις και 11 αφίξεις. Από αυτές οι 14 αφορούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και οι υπόλοιπες 6 το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου».

Ο κ. Ασπρής σημείωσε ότι «συνολικά και για τις τρεις ημέρες που θα διαρκέσουν οι εξαγγελθείσες στάσεις εργασίας στα Διεθνή Αεροδρόμια της Κύπρου, αναμένεται να επηρεαστούν 80 πτήσεις και περίπου 10.000 επιβάτες. Οι 51 πτήσεις αφορούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και οι υπόλοιπες 29 πτήσεις το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου».

ΠΑΣΕΕΚ : Η ευθύνη βαραίνει το Υπουργείο

Η Παγκύπρια Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΠΑΣΕΕΚ) σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι ''λίγες ώρες πριν από την αυριανή τετράωρη απεργία στα αεροδρόμια και ενώ υπάρχει ακόμα περιθώριο για την αναστολή της, είναι φανερό ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων εξωθεί την κατάσταση στα άκρα''. 

Η ΠΑΣΕΕΚ σημειώνει πως ''ενώ έχουμε έως τώρα υποβάλει τρεις εναλλακτικές προτάσεις με σημαντικές υποχωρήσεις από την πλευρά μας με αποκλειστικό στόχο να εξευρεθεί περιθώριο για διάλογο, το Υπουργείο παραμένει αμετακίνητο στις θέσεις που είχε πριν από μήνες, σαν να επιδιώκει το ίδιο την πραγματοποίηση της απεργίας''.

Η Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αναφέρει πως το Υπουργείο παραγνωρίζει τις εισηγήσεις του Ευρωπαίου μεσολαβητή Τζο Σουλτάνα που το ίδιο κάλεσε από το Eurocontrol και με τον οποίο η ΠΑΣΕΕΚ είχε μακρά συνάντηση στις 6 Φεβρουαρίου 2012. 

''Με τη σύμφωνο γνώμη μας ο μεσολαβητής είχε προτείνει στο Υπουργείο να επιστρέψει στην Κύπρο στις 22 περασμένου Φεβρουαρίου για συνέχιση του διαλόγου, όμως το Υπουργείο επέλεξε να κλιμακώσει την αντιπαράθεση αντί να τον καλέσει να επιστρέψει ώστε να βρεθεί λύση'', προστίθεται.

Μετά και αυτό το αδιέξοδο η ΠΑΣΕΕΚ αναφέρει πως δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ζητήσει νέα ατζέντα συζήτησης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αφού το ίδιο το Υπουργείο δεν σεβάστηκε την προηγούμενη και επέμεινε μόνο στον καθορισμό του ελαχίστου ορίου υπηρεσίας. 

''Και αυτή η εισήγησή μας παραμένει δυστυχώς χωρίς απάντηση. Πρέπει να είναι πια ξεκάθαρο ότι η ΠΑΣΕΕΚ δεν έχει άλλη επιλογή από τη συνέχιση των απεργιακών μέτρων. Η ευθύνη για την πραγματοποίησή τους βαραίνει αποκλειστικά το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων'', καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"