Το πιο πρωτοποριακό έργο στη Λευκωσία


Σύνθετο έργο πολλαπλών χρήσεων ετοιμάζεται να ξεκινήσει να κατασκευάζει το ερχόμενο καλοκαίρι η εταιρεία Rotos Developers. Συγκεκριμένα, σε 10 σκάλες γης κοντά στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Intercollege) στη Μακεδονίτισσα θα υλοποιηθεί το μεγάλο project της Rotos, το οποίο θα προσφέρει σειρά υπηρεσιών τόσο εμπορικής φύσης όσο και αναβάθμισης του βιωτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής. Τα έργα υλοποίησης του project αρχίζουν τον ερχόμενο Ιούνιο και το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής του έχει τεθεί στους 18 μήνες.

Τι θα περιλαμβάνει η ανάπτυξη

Το μεγάλο έργο της Rotos στη Μακεδονίτισσα θα περιλαμβάνει οικιστικό project για φιλοξενία φοιτητών σε 300 εστίες, μικρό εμπορικό κέντρο 3.000 τ.μ. καθώς επίσης γυμναστήριο και το μεγαλύτερο ιδιωτικό κολυμβητήριο 1.200 τ.μ. Εξάλλου, στο έργο θα δημιουργηθεί και μεγάλο πάρκο με χώρους πρασίνου προσβάσιμο για όλο τον κόσμο ως επίσης και γήπεδα futsal και τένις, τα οποία θα χρησιμοποιούνται τόσο από τους ενοίκους των φοιτητικών εστιών όσο και από υτον υπόλοιπο κόσμο που θα θέλει να αθληθεί.

Το μικρό mall στο νέο project θα είναι έκτασης 3.000 τ.μ. και σε αυτό πέραν των καταστημάτων πώλησης ρουχισμού και άλλων προϊόντων θα λειτουργήσουν: εστιατόριο, καεφτέριες, lounge bar ακόμη και ινστιτούτο αισθητικής.

Το κολυμβητήριο που θα λειτουργήσει σε στεγασμένο χώρο 1.200 τ.μ. θα προσφέρει σειρά υπηρεσιών, όπως θερμαινόμενη πισίνα για τον χειμώνα. Παράλληλα, θα λειτουργήσει και γυμναστήριο σε χώρο 800 τ.μ. με επιπλέον υπηρεσίες σάουνα και spa.

Το έργο θα συμπληρώσει μεγάλος χώρος πρασίνου με πάρκο, το οποίο θα είναι ανοικτό για όλο τον κόσμο. Τόσο το πάρκο όσο και ολόκληρο το project θα είναι μοντέρνας αρχιτεκτονικής που φέρουν την υπογραφή του Ηράκλη Παπαχρήστου αλλά και την επίβλεψη του interior designer Περικλή Λιάτσου.

Κόστος, χρόνος και χρηματοδότηση

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 24 εκ. ευρώ δίχως να υπολογίζεται η αξία της γης και το έργο χρηματοδοτέι σε μεγάλο βαθμό η cdbbank (Τράπεζα Αναπτύξεως). Σημειώνεται ακόμη ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κατασκευάστρια και ιδοκτήτρια του έργου εταιρέια, Rotos Developers, είναι 18 μηνών αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Ιούνιο βάσει του σημερινού σχεδιασμού. Πάντως, έως τον Αύγουστο του 2013 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι 300 εστίες προκειμένου να φιλοξενήσουν τους πρώτους φοιητητές ενόψει της ακαδημαϊκής χρονιάς 2013-14.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"