Grant Thornton: Διπλάσιες εργασίες μέχρι το 2015


Η GrantThornton είναι σήμερα ένας οργανισμός με τεράστιες δυνατότητες. Όραμα μας, είναι να τον καταστήσουμε ως τον εκλεκτό ελεγκτικό, φορολογικό και συμβουλευτικό οργανισμό, ο οποίος να εξυπηρετεί δυναμικές εταιρείες στις επιλεγμένες μας αγορές. Τα πιο πάνω σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Αυγουστίνος Παπαθωμάς, συνέταιρος του ελεγκτικού οίκου GrantThornton και διευθύνων συνεταίρος του γραφείου της εταιρείας στη Λεμεσό, ο οποίος μίλησε στη BusinessWeekly για τις φιλοδοξίες και το όραμα της GrantThornton.

Πέραν αυτών, ο κ. Παπαθωμάς ανέφερε ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες του 2011, η εταιρεία έχει καταφέρει να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς, καθώς επίσης και να φέρει καινούργιους ξένους επενδυτές στην Κύπρο. Πρόσθεσε ακόμα ότι «το 2011, θέσαμε ως στόχο να διπλασιάσουμε τον κύκλο εργασιών μας μέχρι το 2015, είτε οργανικά, ή/ και σε συνδυασμό με μελλοντικές συγχωνεύσεις».
Κατ αρχήν πείτε μας περιληπτικά λίγα λόγια για σας και για την εταιρεία σας.
Η GrantThornton είναι ένας από τους ιστορικότερους λογιστικούς οίκους του τόπου μας. Ιδρύθηκε το 1942 και το 1982 έγινε μέλος της μεγάλης οικογένειας, της GrantThorntonInternational. Στις αρχές του 2011 ανέλαβε το τιμόνι του οίκου ο Σταύρος Ιωάννου, ενώ εγώ είμαι ο διευθύνων συνέταιρος του γραφείου μας στη Λεμεσό. Διαθέτω εκτενή εμπειρία στον έλεγχο οργανισμών σε διάφορους κλάδους, ενώ διατηρώ τη θέση του υπεύθυνου συνέταιρου του γραφείου της Κύπρου για θέματα διεθνούς φορολογικού σχεδιασμού. Ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος, δηλαδή η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών μας. Αναγνωρίζουμε πως οι ανάγκες των επιχειρήσεων  αλλάζουν συνεχώς, οπότε έχουμε την ευθύνη να αναπροσαρμοζόμαστε, ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε άμεσα στις ανάγκες τους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα των πελατών μας. Δέσμευση μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας και στη συνεχή εκπαίδευση του.
Πείτε μας περιληπτικά λίγα λόγια για τις υπηρεσίες που προσφέρετε στους πελάτες σας;
Η GrantThorntonInternational είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους  οργανισμούς εταιρειών ανεξάρτητης ιδιοκτησίας και διαχείρισης.  Τα μέλη της GrantThorntonInternational παρέχουν ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε διάφορες επιχειρήσεις, εισηγμένες  εταιρείες, κρατικούς φορείς, πολυεθνικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις και σ’ ένα ευρύ φάσμα διαφόρων βιομηχανιών και υπηρεσιών. Περισσότεροι από 2,600 συνεταίροι και 31,000 προσοντούχο προσωπικό σε πέραν των 100 χωρών παρέχουν στους πελάτες τους εξειδικευμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Ως  μέλος της  GrantThorntonInternational, είμαστε σε θέση να συνδυάζουμε τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε από την τοπική αγορά με τη διεθνή τεχνογνωσία , εμπειρία, εξειδίκευση και μεθοδολογία από τους  εμπειρογνώμονες όλων των συνεργατών μελών της GrantThornton όλου του κόσμου.

Πως πιστεύετε ότι ξεχωρίζετε από τους ανταγωνιστές σας;

Στη Grant Thornton είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση! Έχουμε δημιουργήσει μια ευέλικτη  ομάδα που έχει ως στόχο να κάνει τη διαφορά - στους συναδέλφους, στους πελάτες μας, στο επάγγελμά μας και γενικότερα στην κοινωνία όπου ζούμε και εργαζόμαστε. Στη Grant Thornton, είμαστε υπερήφανοι για το ψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε προς όλους τους πελάτες μας, μικρούς και μεγάλους. Όλες μας οι υπηρεσίες παρέχονται πάντοτε μέσα από την προσωπική ηγεσία και καθοδήγηση των συνεταίρων του γραφείου μας και βασίζονται σε σημαντικά ζητήματα αρχής. Αυτό για τους πελάτες μας σημαίνει άμεση  και εύκολη επικοινωνία με τους συνέταιρους, γρήγορη ανταπόκριση, και εις βάθος κατανόηση των αναγκών τους.  
Ποιοι είναι οι στόχοι, φιλοδοξίες και το όραμα σας;
Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε δυναμικούς οργανισμούς να αναγνωρίσουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους για ανάπτυξη, προσφέροντας τους ουσιαστικές και δραστικές συμβουλές μέσα από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Οι συνεταίροι βρίσκονται πάντοτε επικεφαλείς όλων των ενεργειών μας, χρησιμοποιώντας τη διορατικότητα και την εμπειρία τους για να διασφαλίσουν ότι οι πελάτες μας θα λάβουν τις καταλληλότερες συμβουλές.Έχουμε θέσει υψηλούς στόχους  και γνωρίζουμε πως με σκληρή δουλειά και αφοσίωση θα τους πετύχουμε. Το 2011 θέσαμε ως στόχο να διπλασιάσουμε τον κύκλο εργασιών μας μέχρι το 2015 είτε οργανικά, ή/ και σε συνδυασμό με μελλοντικές συγχωνεύσεις.Για την επιτυχία των στόχων μας έχουμε θέσει τις ακόλουθες προτεραιότητες:
1.    Ταχεία  και στρατηγική ανάπτυξη σε συγκεκριμένους τομείς.
2.    Συνεχή και άμεση εξυπηρέτηση πελατών.
3.    Προσέλκυση, εργοδότηση και ανάπτυξη του καλύτερου δυνατού ανθρώπινου δυναμικού.
4.    Αποτελεσματικότητα στο τρόπο εργασίας μας.
Έχουμε συνταυτιστεί πλήρως με όλη την παγκόσμια οικογένεια της GrantThorntonInternational, για να δημιουργήσουμε δυναμικό προσωπικό με έντονες ηγετικές ικανότητες που να παρέχει διακεκριμένη και υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση πελατών. Οι κύριες αξίες στις οποίες κτίζεται η επιτυχία μας είναι:
1.    Συνεργασία
2.    Ηγεσία
3.    Υπεροχή
4.    Ευελιξία
5.    Σεβασμός και
6.    Υπευθυνότητα
Πιστεύουμε πως με τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας που έχουμε θέσει, θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Η υψηλή ποιότητα είναι μεγάλης  σημασίας για τον καθένα μας στη GrantThornton.
Το 2011 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Πως επηρέασε τους στόχους σας; Πόσο έχετε επηρεαστεί εσείς από την κρίση και σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για να την αντιμετωπίσετε; 
Το 2011 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την οικονομία της Κύπρου. Όμως, παρ’ όλες δυσκολίες, έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε το μερίδιο αγοράς μας καθώς επίσης και να φέρουμε καινούργιους ξένους επενδυτές στην Κύπρο. Πιστεύω ότι η προσέλκυση ξένων επενδυτών στο νησί αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας. Για να το πετύχουμε όμως αυτό, πρέπει να φροντίσουμε όλοι ανεξαιρέτως να παραμείνει η Κύπρος σε πλεονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών της, ειδικά στο τομέα της παροχής υπηρεσιών.
                    
Βλέπετε να έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες των επιχειρήσεων, καθώς και το είδος των υπηρεσιών που ζητούν από εσάς, λόγω ακριβώς της κρίσης;
Οι επιχειρήσεις έχουν προσαρμόσει τις στρατηγικές τους στα νέα δεδομένα της αγοράς με σκοπό να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα τους. Χρειάζεται λοιπόν να ασκούν πιο στενή παρακολούθηση των ταμειακών τους ροών λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση της αγοραστικής δύναμης της αγοράς. Επίσης, αναζητούν πιο άμεση ενημέρωση, όσον αφοράσε θέματα προγραμματισμού και φορολογικά.
Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας, είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό;
Πιστεύω ότι με τις αξίες και την ποιότητα των υπηρεσιών που έχουμε δημιουργήσει,  έχουμε καταφέρει να κτίσουμε ένα οργανισμό με τεράστιες δυνατότητες. Έχουμε θέσει τους στόχους μας, το όραμα μας. Ως μέρος ενός διεθνούς εμβέλειας  οργανισμού που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών στους πελάτες του σε όλο τον κόσμο, η εταιρεία μας έχει ένα σαφές όραμα, να είναι ο εκλεκτός ελεγκτικός, φορολογικός και συμβουλευτικός οργανισμός που εξυπηρετεί δυναμικούς οργανισμούς στις επιλεγμένες μας αγορές.
Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ποιες αλλαγές θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο το οποίο λειτουργείτε (θεσμικά, νομοθετικά κτλ) για να βοηθηθούνοι υφιστάμενες επιχειρήσεις, αλλά και να προσελκύσουμε νέες;

Η Κύπρος έχει την ευκαιρία και τις προοπτικές να καταστεί  ένα από τα σημαντικότερα χρηματοοικονομικά κέντρα στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, καθώς επίσης και κέντρο παροχής ενός μεγάλου φάσματος υπηρεσιών, επιπλέον του τουρισμού και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όπως π.χ. σε θέματα υγείας και εκπαίδευσης. Υπάρχει όμως, τα τελευταία χρόνια, μεγάλος ανταγωνισμός από άλλες χώρες που προσπαθούν να μας αντιγράψουν. Όμως όπως έχω αναφέρει προηγουμένως, πρέπει  απαραίτητα να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητα μας σε σχέση με άλλες χώρες οι οποίες μας συναγωνίζονται στον τομέα των υπηρεσιών. Θα πρέπει λοιπόν να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στη χώρα μας και ένας από τους κυριότερους παράγοντες είναι να  κρατήσουμε σταθερό και αξιόπιστο το νομοθετικό και φορολογικό μας πλαίσιο, κάτι το οποίο βοήθησε πολύ στην εμπιστοσύνη που απέκτησε η Κύπρος στα μάτια των ξένων επενδυτών τα τελευταία χρόνια.  Επιπρόσθετα, πρέπει να επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση νέων χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, τη σύναψη νέων συμφωνιών για την αποφυγή διπλής φορολογίας καθώς επίσης και την ενίσχυση των υφιστάμενων συμφωνιών. Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας στρατηγικής θα είναι η αύξηση της εισροής νέων κεφαλαίων στη  χώρα μας η οποία θα έχει σημαντική επίδραση σε ολόκληρη την οικονομία,  και όχι μόνο στον τομέα των υπηρεσιών, αλλά και στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"