Ο Μπαν να λύσει το πρόβλημα Ντάουνερ, ζητά ο Ομήρου

Με επιστολή του στον ΓΓ καταγγέλλει απομάκρυνση από τους όρους εντολής 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου καλεί τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν κι-μουν όπως επιληφθεί προσωπικά του θέματος σχετικά με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, καταγγέλλοντάς τον ότι σχετικές δηλώσεις και ενέργειες του κ. Ντάουνερ εκφεύγουν σαφώς των όρων εντολής του.

Η θέση αυτή διατυπώνεται σε επιστολή που απέστειλε ο κ. Ομήρου στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, με την οποία του διαβιβάζει το ψήφισμα που η Βουλή υιοθέτησε σε συνεδρία της, στις 2 Φεβρουαρίου, σχετικά με τον κ. Ντάουνερ. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται στο αδιάλειπτο ενδιαφέρον του Σώματος για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και με γνώμονα τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Βουλή, αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής, τονίζει τη σοβαρή της ανησυχία και απογοήτευση για τις απαράδεκτες δηλώσεις και ενέργειες του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα για τη Κύπρο, μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης συνάντησης στο Greentree. 

Υπογραμμίζοντας πως οι σχετικές δηλώσεις και ενέργειες του κ. Downer εκφεύγουν σαφώς των όρων εντολής του, που είναι να βοηθά τα μέρη στη διεξαγωγή πλήρων διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη συνολικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, ο κ. Ομήρου εκφράζει την ελπίδα πως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα επιληφθεί προσωπικά του σοβαρού αυτού θέματος. 

Η Βουλή ζητά με το ψήφισμα της, καταλήγει ο κ. Ομήρου, να αποκατασταθεί η αντικειμενικότητα και η αξιοπιστία του θεσμού του Ειδικού του Συμβούλου, προς το συμφέρον των εμπλεκόμενων πλευρών και με στόχο την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"