Τέλειωσε η κρίση με τα λεωφορεία

Οι εταιρείες πήραν τα χρήματα που ήθελαν από την Κυβέρνηση
Κανονικά εκτελούνται από χθες τα δρομολόγια τους τα λεωφορεία στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το Υπουργείο Συγκοινωνιών και οι εταιρείες λεωφορείων των τριών πόλεων (Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα),και  την Δευτέρα επήλθε συμφωνία και με την εταιρεία της Πάφου. 

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Φλουρέντζου ανέφερε ότι η συμφωνία έγινε στη βάση των σημείων τα οποία το Υπουργείο είχε καταθέσει από την περασμένη εβδομάδα με ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι καταλυτικά σημεία για επίτευξη της συμφωνίας ήταν οι αλλαγές στον τρόπο πληρωμής από τούδε και στο εξής, όπως επίσης και ο τρόπος καθορισμού της ενοικιαστικής αξίας, ο οποίος έγινε αποδεκτός. 

«Υπήρξαν κάποιες πολύ ελαφρές διαφοροποιήσεις, οι οποίες να ανταποκρίνονται στην πραγματικότηταν γι’ αυτό και οι ανάδοχες εταιρείες αποδέχτηκαν τη θέση του Υπουργείου», είπε. 

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας αφορούν τη μεθοδολογία καθορισμού της ενοικιαστικής αξίας των λεωφορείων, τα οποία οι μέτοχοι ενέταξαν στο στόλο των ανάδοχων εταιρειών και δεύτερο τη βάση της πρότασης για αλλαγή του τρόπου πληρωμής, έτσι ώστε να γίνεται κάθε μήνα. 

Συμφωνήθηκε να αποδοθεί το 100% της αποκοπής για τους λογαριασμούς του 2010, να υποβληθούν έστω και μη ελεγμένοι λογαριασμοί για το 2011 μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, έτσι ώστε και εκεί να αποδοθεί ένα ποσοστό μέχρι 95%, μέχρις ότου οι λογαριασμοί αυτοί καταστούν εξελεγμένοι, έτσι ώστε πυκνώνοντας τις πληρωμές, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας τα οποία οι εταιρείες αντιμετωπίζουν. 

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι σήμερα καταβάλλονται επιπλέον κονδύλια έτσι ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν όλες οι εταιρείες το μισθολόγιο και άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις τους, ώστε οι επόμενες πληρωμές οι οποίες θα γίνουν τέλος Φεβρουαρίου να είναι τέτοιες που να μπορούν να διασφαλίζουν τη ρευστότητα των εταιρειών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"