Συνεργασία Κύπρου – Γαλλίας ενάντια στο έγκλημα

Υπέγραψαν Μνημόνιο Π. Κληρίδης και Μ. Καλλιμπότ

Μνημόνιο Συνεργασίας για τη δημιουργία κοινής ομάδας έρευνας που θα οδηγήσει στη σύσταση ενός ευέλικτου οργάνου για την καταστολή του εγκλήματος, υπέγραψαν Κύπρος και Γαλλία.

Το Μνημόνιο υπέγραψε εκ μέρους της Κύπρου ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης και εκ μέρους της Γαλλίας, η Διευθύντρια Ποινικών Υποθέσεων και Χάριτος, Μεριβόν Καλλιμπότ, η οποία επισκέπτεται την Κύπρο.
Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας, παρευρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου και ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Ζαν Μαρκ Ριβς.

Σε δηλώσεις μετά την υπογραφή, ο κ. Κληρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Μνημόνιο αφορά στη ''σύσταση κοινών ομάδων δράσης ώστε να συσταθεί ένα ευέλικτο όργανο που να μπορεί να προχωρήσει σε καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος, που πολλές φορές συνδυάζεται μαζί με τρομοκρατία''.

Ο Γενικός Εισαγγελέας εξήγησε ότι η συμφωνία στηρίζεται σε σύμβαση που υπάρχει μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ για συνεργασία σε ποινικά θέματα, σχετική απόφαση-πλαίσιο του Συμβουλίου της ΕΕ όπως και στη σύσταση και το σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου.

Από την πλευρά της, η Γαλλίδα αξιωματούχος χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας ως ''ιδιαίτερα σημαντική αυτή την περίοδο λόγω της ανάληψης της προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό το μνημόνιο θα οδηγήσει στη σύσταση μιας κοινής ομάδας έρευνας, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ασφάλεια στην Ευρώπη, για τη δικαιοσύνη και βεβαίως για την ασφάλεια όλων των πολιτών της ΕΕ'', κατέληξε η κυρία Καλλιμπότ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"