Αναβαθμίζεται η αμυντική συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ

Υπογραφή συμφωνίας Ηλιάδη-Μπάρακ

Η αναβάθμιση και ανάπτυξη των σχέσεων αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ αποβλέπει στη διασφάλιση της ειρήνης, της ομαλότητας και της σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση πάντοτε του διεθνούς δικαίου, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στη γειτονική χώρα.

Ο κ. Ηλιάδης, μετέβη χθες στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Αμυνας της χώρας Εχούντ Μπαρακ.

Ο κ. Ηλιάδης δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει με τον Ισραηλινό ομόλογό του συνομιλίες επί θεμάτων κοινής αρμοδιότητας, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπογραφούν και δύο συμφωνίες συνεργασίας. Οπως είπε ο κ. Ηλιάδης, πρόκειται για μια συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, καθώς και για μια συμφωνία για την προστασία και ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Ο Κύπριος Υπουργός ανέφερε εξάλλου ότι κατά την επίσκεψή του θα συναντηθεί επίσης με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον Υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν καθώς και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"