Ο Στεφάνου δικαιολογεί την καθυστέρηση της επιστολής

Φταίνε τα Ην. Έθνη - Απάντηση σε Αναστασιάδη και Παπαδόπουλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας έχει παραλάβει την επιστολή που του απέστειλε ο ΓΓ του ΟΗΕ, ανακοίνωσε χθες στην Πάφο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

«Επειδή έχουν ακουστεί μερικά σχόλια αναφορικά με τη μικρή καθυστέρηση, θα ήθελα να πω ότι αυτό ήταν θέμα των Ηνωμένων Εθνών και όχι της Κυπριακής Δημοκρατίας'', είπε ο κ. Στεφάνου και σχολίασε: ''Πριν δει κάποιος την επιστολή άρχισαν διάφοροι της αντιπολίτευσης να κάνουν σχόλια αναφορικά με την επιστολή και το Κυπριακό, δίνοντας πίστη σε δημοσιεύματα του τουρκικού και του τουρκοκυπριακού Τύπου. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό το πράγμα και δείχνει και τη σοβαρότητα με την οποία ορισμένοι προσεγγίζουν τα ζητήματα, αναφορικά με το Κυπριακό''.

Το ότι έχουμε δυσκολίες στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού είναι γνωστό, συνέχισε ο κ. Στεφάνου. «Το έχει πει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πολλές φορές, έχει συζητήσει με το Εθνικό Συμβούλιο για αυτό το θέμα μερικές φορές, ιδιαίτερα πριν και μετά την πρώτη συνάντηση στο Green Tree. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως πάντοτε, ενημερώνει και διαβουλεύεται με τις πολιτικές δυνάμεις, και έτσι θα κάνει και τώρα πριν από τη μετάβαση στο Green Tree για τη δεύτερη συνάντηση με το ΓΓ του ΟΗΕ», ανέφερε. 

«Άρα ας μην προτρέχουν οι διάφοροι απλώς και μόνο για να ασκήσουν κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε σχέση με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και ας μη δίνουν κάποιοι την εντύπωση, επικρίνοντας τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση, ότι για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και για την έλλειψη προόδου, λίγο πολύ ευθύνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά και η πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι η άτεγκτη, παρελκυστική και αρνητική πολιτική που ακολουθεί η τουρκική πλευρά στο Κυπριακό», παρατήρησε ο κ. Στεφάνου. 

Ερωτηθείς αν έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα και αν η επικείμενη συνάντηση στη Νέα Υόρκη θα είναι και η τελική, ο κ. Στεφάνου απάντησε «όχι, κανείς δεν είπε αυτό το πράγμα και ας μη δίνουν ορισμένοι πίστη στα δημοσιεύματα του τουρκικού και του τουρκοκυπριακού Τύπου και να αρχίζουν να κάνουν κριτική. Ας περιμένουν να ενημερωθούν, θα συζητήσουμε εάν θέλουν να δίνουμε και μια εικόνα ότι με υπεύθυνο τρόπο όλοι προσεγγίζουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα όπως είναι το Κυπριακό». 

Προς Αναστασιάδη

Σχολιάζοντας αναφορές του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για την οικονομία, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «για την οικονομία, η αντιπολίτευση, ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης σήμερα, επαναλαμβάνοντας τον εαυτό τους προσπαθούν να φορτώσουν την κρίση στην πολιτική της Κυβέρνησης. Και θα πρέπει να διερωτηθεί ο κάθε πολίτης, αφού φαίνεται ότι η αντιπολίτευση δεν προβληματίζεται". 

Ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε: "Γιατί ολόκληρη η Ευρώπη και ένας πολύ μεγάλος αριθμός χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο αντιμετωπίζουν κρίση; Είναι διότι η πολιτική της Κυβέρνησης στην Κύπρο δεν είναι καλή; Είναι φανερό, το έχουμε πει πάρα πολλές φορές, ότι τα προβλήματα στην Κύπρο πηγάζουν από την παγκόσμια οικονομική κρίση και ειδικά τα προβλήματα στην Κύπρο έχουν να κάνουν με την έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία. Αυτό σημειώνουν οι Οίκοι Αξιολόγησης εδώ και πάρα πολύ καιρό. Κάποιοι θέλουν να το διαγράψουν αυτό το γεγονός".

"Τονίζω", ανέφερε στη συνέχεια ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, "ότι η κρίση έχει φέρει στην επιφάνεια συσσωρευμένα για δεκαετίες διαρθρωτικά προβλήματα τα οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με πολύ συγκροτημένο και ολοκληρωμένο τρόπο και για πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν ληφθεί τόσα πολλά μέτρα που στόχο έχουν να εξυγιάνουν την οικονομία, να αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά προβλήματα και να μπορέσουμε να βάλουμε την κυπριακή οικονομία στο δρόμο της προόδου. Ας μη βγαίνει ο κ. Αναστασιάδης και να μιλά για φιλολαϊκές πολιτικές. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες που όταν το κόμμα του στη Βουλή καταψήφισε μέτρα που η Κυβέρνηση έστειλε για φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου. Ο ΔΗΣΥ όταν ακούει για φορολογίες του συσσωρευμένου πλούτου και των μεγάλων περιουσιών τότε δείχνει ποια συμφέροντα πραγματικά προσπαθεί να υπερασπιστεί". 

Ο κ. Στεφάνου συνέχισε, "από εκεί και πέρα εμείς επαναλαμβάνουμε ότι στο χώρο της οικονομίας με πολύ ισορροπημένο τρόπο αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει κοινωνική αναταραχή στην Κύπρο, συνεχίζει να υπάρχει εργατική ειρήνη, όταν σε πάρα πολλές άλλες χώρες, ειδικά στην Ευρώπη, βλέπουμε καθημερινά να γίνονται απεργίες, να υπάρχουν κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ένεκα των πολιτικών που ακολουθούνται για αντιμετώπιση της κρίσης, που έχουν μεγάλο κοινωνικό κόστος». 

Προς Παπαδόπουλο 
Αναφορικά με δηλώσεις του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου για τον Υπουργό Υγείας, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε αδιάβαστο τον Υπουργό Υγείας. Δεν είναι μέσα από τους χαρακτηρισμούς και τα επίθετα που μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις στα διάφορα προβλήματα". 

Ο κ. Παπαδόπουλος, είπε ο Εκπρόσωπος, "θα πρέπει να διαβάζει περισσότερο και να προβαίνει σε δηλώσεις όταν νιώθει πως πραγματικά γνωρίζει ποια είναι η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε πάγωμα των προσλήψεων σε ό,τι αφορά στους πολύ ευαίσθητους τομείς της υγείας και της παιδείας. Αυτή που έχει επεκτείνει το πρόβλημα είναι η Βουλή.

Άρα, ο κ. Παπαδόπουλος δεν πρέπει να τα βάζει με τον Υπουργό Υγείας και την Κυβέρνηση, ας απευθυνθεί στη Βουλή για τα παγώματα, για τα σταυρώματα και τις διαγραφές κονδυλίων που δεν αφορούν μόνο στο θέμα της υγείας, αλλά αφορούν και σε ζητήματα που υποτίθεται θα έπρεπε να ήταν υπερκομματικά, όπως είναι η Κυπριακή Προεδρία στην ΕΕ για την οποία έχουν σταυρωθεί και διαγραφτεί κονδύλια, κάτι που δυσκολεύει την καλύτερη δυνατή διοργάνωση της Προεδρίας», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"