Ανανεώθηκε η κράτηση του Λάμπρου Χριστοφή

Ανανέωση της κράτησης του Λάμπρου Χριστοφή και του Γιώργου Κωνσταντίνου για ακόμα έξι μέρες εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας αφού έκρινε πως τα επιπλέον στοιχεία που παρουσίασε η αστυνομία ήταν ικανοποιητικά για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης.Έτοιμη να υποβάλει παράπονο η Πρώτη Ασφαλιστική.

Oι Χριστοφή και Κωνσταντίνου συνελήφθηκαν έπειτα από παράπονο επιχειρηματία από τη Λάρνακα με βάση το οποίο Χριστοφή και Κωνσταντίνου οικειοποιήθηκαν ποσό 6εκ. ευρώ το οποίο ήταν προκαταβολή για 1022 οικόπεδα στη Ρουμανία που πούλησε στην “Πρώτη Ασφαλιστική” έναντι 25εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δύο ύποπτοι φέρονταιι να παρέλαβαν δύο επιταγές με το συνολικό ποσό των 6εκ. ευρώ και αντί να τις παραδώσουν στην εταιρεία Fesforo του παραπονούμενου τα χρησιμοποίησαν για δικούς τους σκοπούς και για σκοπούς της Advantage, ιδιαίτερα ο Λάμπρος Χριστοφή ο οποίος φέρεται να μετέφερε μεγάλο μέρος από το ποσό σε δικές του εταιρείες και σε προσωπικούς του λογαριασμούς ενώ έδωσε εντολές και για εξόφληση δανείων της Advantage με μέρος του συγκεκριμένου ποσού. Αναφέρεται  επίσης πως η εταιρεία Fesforo δεν δημιουργήθηκε από τον παραπονούμενο, σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά από τους δύο υπόπτους. 

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου μάλιστα, φαίνεται να είπε στον παραπονούμενο πως το όνομα χρησιμοποιήθηκε από πριν για τη συγκεκριμένη πράξη και δεν θα ήταν σωστό αυτό να αλλάξει. Η συγκεκριμένη εταιρεία μεταβιβάστηκε πλήρως στον παραπονούμενο.

Κατά τη διαδικασία ανανέωσης της κράτησης τοΣάββατο, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, η Πρώτη Ανώνυμη Ασφαλιστική έστειλε αντίγραφα των επιταγών που εξέδωσε και έστειλε στην Advantage Capital για πληρωμή της προκαταβολής των 6εκ. ευρώ. Στις επιταγές αναγράφεται ως δικαιούχος η εταιρεία Fesforo και μάλιστα υπάρχουν και υπογραφές εκ μέρους της συγκεκριμένης εταιρείας, τις οποίες ο παραπονούμενος φαίνεται να αγνοεί. Παράλληλα, στάλθηκε αντίγραφο πρακτικού από συνεδρία του ΔΣ της Πρώτης Ασφαλιστικής στο οποίο αναφέρεται η απόφαση για αποδέσμευση ποσού 6εκ. ευρώ.

Επίσης, στην Πρώτη Ασφαλιστική αποστάληκε από τους ύποπτους συμφωνία ημερομηνίας 1/6/2009 υπογραμμένη από τη Fesforo. Ο παραπονούμενος δηλώνει πως δεν έχει υπόψη του τη συγκεκριμένη συμφωνία ενώ και από τις έρευνες της αστυνομίας φαίνεται πως η υπογραφή κάτω από το όνομα Fesforo είναι πλαστή. Ο παραπονούμενος ισχυρίζεται πως το προσχέδιο της συμφωνίας το είδε για πρώτη φορά το Νοέμβριο ενώ υπέγραψε το Δεκέμβριο παρόμοια συμφωνία στην οποία όμως είχε προστεθεί μία παράγραφος την οποία ο ίδιος αγνοούσε αφού δεν υπήρχε στο προσχέδιο του Νοεμβρίου. 

Η Πρώτη Ασφαλιστική, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, φαίνεται να είναι πολύ ενοχλημένη από τη συγκεκριμένη κίνηση των υπόπτων αφού θεωρεί πως την καταδολίευσαν, κατακρατώντας το ποσό των 6εκ. ευρώ αντί να το δώσουν στο παραπονούμενο και στη Fesforo ως προκαταβολή για την αγορά του ακινήτου. Προτίθενται μάλιστα να υποβάλουν σχετικό παράπονο στην κυπριακή αστυνομία. Τώρα, γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσει.

Χαρακτηριστικό είναι πως η Πρώτη Ασφαλιστική εξέδωσε τις δύο επιταγές οι οποίες μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό της Aspis από τις αρχές Ιουνίου 2009, ενώ η τελική συμφωνία με τον πωλητή υπογράφηκε τον 12ο του 2009 και ο ίδιος μετέβη στην Αθήνα για να λάβει την προκαταβολή του στο τέλος του ίδιου μήνα.

Η αστυνομία κατέχει μαρτυρία από την Πρώτη Ασφαλιστική ότι ο Γιώργος Κωνσταντίνου απέστειλε δικό του άτομο να παραλάβει τις δύο επίμαχες επιταγές για να τις καταθέσει στο λογαριασμό της Aspis Holdings.

Πάντως, τα 1022 οικόπεδα στη Ρουμανία τα οποία αφορούσε η συμφωνία αλλά και το παράπονο του επιχειρηματία έχουν μεταβιβαστεί στο όνομα θυγατρικής της Πρώτης Ασφαλιστικής, της Proton Insurance Company.

Δικηγορικό γραφείο που κατά την περίοδο εκείνη εκπροσωπούσε τους υπόπτους, ανέφερε πως δεν είχε υπόψη του τη συμφωνία του Ιουνίου με βάση την οποία η Πρώτη Ασφαλιστική έδωσε τα 6εκ. στην Aspis, υποτίθεται για να πληρωθούν στον παραπονούμενο μέσω της εταιρείας Fesforo.
Πάντως, ο φάκελος και τα έγγραφα της υπόθεσης είναι εξαφανισμένα από πλευράς υπόπτων και παρά τις έρευνες που έγιναν δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"