Ρωσία εκλογές: Μειωμένα τα ποσοστά του Πούτιν

«Τα Κορίτσια του Μεντβέντεφ» ποζάρουν στο κέντρο της Μόσχας. – 15 κάλπες στήθηκαν  στην Κύπρο.

ΜΟΣΧΑ: Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντμίτρι Μεντβέντεφ εμφανίστηκαν, φορώντας αθλητική περιβολή, σε βίντεο με σύνθημα «Ας το κάνουμε μαζί», να παίζουν μπάντμιντον. Οι δύο άντρες διασταύρωσαν τις ρακέτες τους και πέταξαν συμβολικά ο ένας στον άλλον το μπαλάκι για εναλλαγή ρόλων στις επικείμενες προεδρικές εκλογές του 2012. «Όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα είναι ικανοί να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις», τόνισε με σαφές πολιτικό νόημα ο πρόεδρος Μεντβέντεφ, αποκαλύπτοντας ότι το μπάντμιντον γι' αυτόν είναι «κάτι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι».

Κατόπιν, οι δυο πολιτικοί (και σύμμαχοι) πραγματοποίησαν μια, ακόμα, ασυνήθιστη δημόσια εμφάνιση αφού μετέβησαν σε ένα αγρόκτημα στη νότια Ρωσία και οδήγησαν αλωνιστικές μηχανές θερίζοντας καλαμπόκι. Η σοδειά ήταν περίπου 6 τόνοι, τους οποίους οι δυο πολιτικοί συμφώνησαν, χαριτολογώντας μπροστά στην κάμερα, «να μοιραστούν», προσθέτοντας πως το νέο χρόνο θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσουν την επάρκεια των σιτηρών στη Ρωσία, εφόσον οι εξαγωγές ξεπεράσουν τα 25 εκατομμύρια τόνους για το 2011. Στο "παιχνίδι" μπήκαν και καλλίπυγα μοντέλα, μέλη της ομάδας «Κορίτσια του Μεντβέντεφ» που δραστηριοποιείται στην ρωσική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης vkontakte.ru, ποζάροντας με μπλουζάκια με την φωτογραφία του Ρώσου προέδρου στο κέντρο της Μόσχας.

Κάπως έτσι κυλά η προεκλογική περίοδος στη Ρωσία τόσο για την επερχόμενη προεδρική αναμέτρηση στις 4 Μαρτίου 2012, όσο και για τις βουλευτικές εκλογές που έγιναν χθες Κυριακή, με τους δυο ισχυρούς άντρες της χώρας να χρησιμοποιούν ό,τι μέσο αυτόπροβολής έχουν προκειμένου να αυξήσουν τα πεσμένα ποσοστά δημοτικότητας τους.

Κρίσιμες θεωρούνται οι χθεσινές βουλευτικές εκλογές, με το κόμμα του πρωθυπουργού Πούτιν, την «Ενωμένη Ρωσία», να σημειώνει πτώση έως και 11 μονάδων, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων, σημάδι ότι το κυβερνών κόμμα δεν θα αποσπάσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Δούμα. Με βάση την τελευταία μεγαλύτερη δημοσκόπηση, η «Ενωμένη Ρωσία» προβλέπεται να εξασφαλίσει περίπου 252 με 253 έδρες στην Κάτω Βουλή (Δούμα) των 450 εδρών-από 315 έδρες που κατέχει σήμερα, με το ποσοστό του κόμματος να πέφτει από το 64% το 2007 στο σημερινό 53%.

Ο 46χρονος Μεντβέντεφ που είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Ενωμένης Ρωσίας» στις εκλογές της Κυριακής, θα γίνει πρωθυπουργός αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, ενώ ο 59χρονος Πούτιν θέλει να διασφαλίσει την επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα.

Ο Πούτιν κάλεσε τους ψηφοφόρους να είναι ενωμένοι και να αποτρέψουν τη πολιτική ζωή της Ρωσίας να μετατραπεί σε ένα «τσίρκο».

«Εάν ο κόσμος βλέπει τους πολιτικούς να διαπληκτίζονται και να μαλλιοτραβιούνται όπως γίνεται σε γειτονικές χώρες, τότε δεν πρόκειται να έχουμε ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική», επεσήμανε ο κ. Πούτιν, προσθέτοντας πως «αν ο κόσμος θέλει να δει σόου, τότε να πάει στο τσίρκο, ή στο θέατρο ή στο σινεμά» και καλώντας τους ψηφοφόρους να «δώσουν με την ψήφο τους δύναμη στη νέα Βουλή και μια ισχυρή εντολή για το κόμμα της «Ενωμένης Ρωσίας»».

40 χιλιάδες Ρώσοι στην Κύπρο

Στην Κύπρο, όπου υπάρχουν 40 χιλιάδες Ρώσοι, στήθηκαν 15 κάλπες, 4 στη Λευκωσία, 4 στη Λάρνακα, 4 στη Λεμεσό και 3 στην Πάφο.  Η καταμέτρηση έγινε χθες βράδυ στην Κύπρο και τα αποτελέσματα θα σταλούν στη Μόσχα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"