Το Κυπριακό στα θέματα Μπάιντεν σε Άγκυρα και Αθήνα

Πέρασε και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου άναψε κερί

Ο  Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο  Μπάιντεν, πήγε χθες το απόγευμα στην Αθήνα  όπου σήμερα θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό Παπαδήμο, καθώς και με τους  Γώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος πήγε στην Αθήνα έπειται από τριήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα. Επίσης πέρασε από την Κωνσταντινούπολη όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη  Βαρθολομαίο και άναψε κερί στο Πατριαρχείο. 
 
όπως μεταδόθηκε από την Άγκυρα, το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κατά τη συνάντησή τους.
Όπως ανέφεραν τουρκικές πηγές ο κ. Μπάιντεν ευχήθηκε όπως τους ερχόμενους μήνες, υπό την αιγίδα των ΗΕ, επιτευχθεί μια πραγματική πρόοδος στο Κυπριακό.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν επίσης η δράση του ΠΚΚ, το μέλλον της Συρίας, του Ιράκ και του Ιράν, καθώς και οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ και Τουρκίας - Αρμενίας.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συναντήθηκε επίσης  στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν.

Μήνυμα Μπάιντεν στην τουρκική κυβέρνηση
Το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ζήτησε ο αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, από τους Τούρκους  επίσημους. 

Μιλώντας στην εφημερίδα «Hurriyet», ο Μπάιντεν τόνισε ότι «η Τουρκία δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο την χορήγηση άδειας επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Η μη χορήγηση άδειας για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης συνιστά οιωνό ανωμαλίας, που φαλκιδεύει την εικόνα της Τουρκίας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"