Εβδομάδα αποφάσεων για το φυσικό αέριο

Συνέρχεται σήμερα στην πρώτη συνεδρία της «Η Επιτροπή Σοφών»

Εβδομάδα νέων αποφάσεων ξεκινά για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στα βυθοτεμάχια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς «πιάνει δουλειά» η πενταμελής Συμβουλευτική Επιτροπή που έχει συσταθεί με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, τεχνοκράτες και πολιτικοί θα προχωρήσουν σε ένα πρώτο καθορισμό του στρατηγικού σχεδιασμού για τους επόμενους μήνες, και σε προγραμματισμό αναφορικά με την εξόρυξη, διαχείριση και αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που ενδεχομένως να υπάρχουν στην ΑΟΖ της Κύπρου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης.

Η Συμβουλευτική Ομάδα έχει συσταθεί ως συμβουλευτικό σώμα προς την κυβέρνηση και θα λογοδοτεί απευθείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε αυτή συμμετέχουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Πάνος Παπαναστασίου, το πρώην στέλεχος της BP και αργότερα της Shell Μάϊκλ Χατζηττοφής, ο αφυπηρετήσας από την Shell τον περασμένο Απρίλιο Τέο Κοντού, ο ειδικός Μάρτιν Χάσετ ο οποίος εργάζεται με συμβόλαιο στην εταιρεία Worley Parsons, και η καθηγήτρια του ΤΕΠΑΚ Τούλα Ονουφρίου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, η κυβέρνηση αναμένει πως το φυσικό αέριο στα κυπριακά βυθοτεμάχια θα είναι του ίδιου είδους και της ίδιας ποιότητας με το φυσικό αέριο που έχει εντοπιστεί στα γειτνιάζοντα τεμάχια του Ισραήλ, και που θεωρούνται άριστα. Ανέφερε, επίσης, ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Ομάδας θα συζητηθούν και ζητήματα που αφορούν τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για τα κυπριακά οικόπεδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"