Εξόργισαν τους συνδικαλιστές οι αποφάσεις κυβέρνησης-κομμάτων

Αποφασίζουν σήμερα πώς θα αντιδράσουν – Ο Γλαύκος Χατζηπέτρου κατηγορεί τον Καζαμία ότι πανικόβαλε την κυβέρνηση. -  Πάγωμα μισθών και στις Τράπεζες.

Έντονες αντιδράσεις αναμένονται σήμερα από το συνδικαλιστικό κίνημα, στον απόηχο της συμφωνίας κυβέρνησης και κομμάτων, για λήψη μέτρων για την οικονομία.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, κατηγόρησε χθες  τον Υπουργό Οικονομικών, Κίκη Καζαμία, ότι παραπλάνησε και παρέσυρε την κυβέρνηση και τα κόμματα, δημιουργώντας πανικό, ότι επίκειται ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης της ΕΕ, αν δεν ληφθούν μέτρα.

Σήμερα  συνέρχονται τα συλλογικά όργανα της ΠΑΣΥΔΥ, της ΣΕΚ, και των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ώστε να αποφασίσουν για τις αντιδράσεις τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεδομένη εισήγηση θα είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επιδιωχθεί πανσυνδικαλιστική σύσκεψη, ώστε να υπάρξει, αν είναι εφικτό, κοινή δράση των συνδικάτων.

Υπόσχεση Καζαμία

Σε μια προσπάθειά του να κατευνάσει τους συνδικαλιστές ο Κίκης Καζαμίας, με δημόσια δήλωση του υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα μέτρα που να επηρεάζουν τους υπαλλήλους. ''Όσο είμαι εγώ Υπουργός Οικονομικών.είπε, δεν πρόκειται να ξανααποταθώ στους εργαζόμενους για οποιαδήποτε επιπλέον οικονομική επιβάρυνση''.

Περαιτέρω διευκρίνισε ότι ''κανένας απολύτως εργαζόμενος ο οποίος έχει μηνιαίο εισόδημα κάτω από 2.500 ευρώ δεν έχει κληθεί και δεν καλείται να εισφέρει ο,τιδήποτε στο δημόσιο ταμείο'', Εξήγησε ότι το κράτος αποτείνεται στους εργαζόμενους με μηνιαίο εισόδημα από 2.500 ευρώ και άνω, που είναι κατά 25% μεγαλύτερο από τον μέσο όρο, προσθέτοντας ότι όσοι έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω από 2500 ευρώ το μόνο που τους ζητείται είναι να αποδεχθούν την παγοποίηση του σημερινού τους εισοδήματος κατά τα επόμενα δύο χρόνια.

Κλιμάκιο Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο 
Εν τω μεταξύ σήμερα  αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο, κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα πλαίσια καθιερωμένης επίσκεψης, στο πλαίσιο της ετήσιας αναφοράς για την Κύπρο. 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα ενημερωθούν ενδελεχώς για τις εξελίξεις της κυπριακής οικονομίας, και τη συμφωνία κυβέρνησης-κομμάτων για τη λήψη μέτρων.

Το κλιμάκιο της Κομισιόν, θα έχει επαφές με τον Υπουργό Οικονομικών, την Κεντρική Τράπεζα, τα κόμματα, αλλά και με κοινωνικούς εταίρους. 

Πάγωμα μισθών και για τραπεζικούς υπάλληλους
Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητείται και το πάγωμα μισθών στον τραπεζικό τομέα. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, στο τραπέζι του διαλόγου για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων, βρίσκεται και το πάγωμα μισθών για 3 χρόνια, καθώς και της ΑΤΑ.

Κάτι όμως, που επί του παρόντος δεν αποδέχεται η Συντεχνία των Τραπεζικών Υπαλλήλων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"