Το «Πιρί Ρέις» ολοκλήρωσε τις έρευνές του στο σημείο G

Τώρα θα κάνει έρευνες στις ακτές της Αμμοχώστου, λέγουν οι Τούρκοι.

Όπως ανακοίνωσαν οι Τούρκοι,οι «ερευνητικές εργασίες» στην περιοχή G, όπως την αποκαλούν,  ολοκληρώθηκαν και το τουρκικό σεισμογραφικό «Πιρί Ρεϊς» βρίσκεται από χθες το πρωί στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου.

Όπως μεταδίδεται από τα  κατεχόμενα, οι εργασίες του Πιρί Ρείς που ξεκίνησαν στις 23 Σεπτεμβρίου διήρκησαν 40 ημέρες και κάλυψαν μια περιοχή περίπου 4 χιλιομέτρων.

Το πλοίο θα παραμείνει στα ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου, όπου θα προβεί σε έρευνες στις ακτές της περιοχής, όπως αναφέρεται. 

Σε δηλώσεις του, ο Σαβάς Γκιουρτσάι, Υπεύθυνος Θαλάσσιων Ερευνών του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του πανεπιστημίου 9ης Σεπτεμβρίου της Σμύρνης, είπε ότι οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί, έχουν μαζευτεί όλα τα στοιχεία και θα δοθούν στην τουρκική εταιρεία πετρελαίων «ΤΡΑΟ» για να τα αξιολογήσει, μελετήσει και ετοιμάσει τα αποτελέσματα της. 

Ανέφερε ακόμα ότι η ομάδα του έχει ολοκληρώσει τις έρευνες που ζητήθηκαν να γίνουν από την τουρκική εταιρεία «ΤΡΑΟ» και τώρα το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή για τη διεξαγωγή δικών του ερευνών.


πηγή: http://www.iefimerida.com.cy/efimerida/page.php?pageID=13&instance_ID=23&newsid=8663

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"