Ψάχνουν δουλειά και αντί για λεφτά ζητούν... Facebook

Ψάχνουν δουλειά και αντί για λεφτά ζητούν... FacebookΜπορεί να φαντάζει απίστευτο, αλλά η πρόσβαση στα κοινωνικά... δίκτυα τύπου facebook και twitter γίνεται το κύριο ενδιαφέρον των πτυχιούχων που αναζητούν εργασία με αποτέλεσμα να το θέτουν ως προαπαιτούμενο για τις δουλειές και να εμφανίζονται πρόθυμοι να δεχτούν ακόμα και μικρότερους μισθούς για να μην χάσουν την πρόσβαση με αυτά! ...
Αυτό δείχνει νέα έρευνα που πραγματοποίησε παγκοσμίως η εταιρεία Cisco.
Πιο συγκεκριμένα, ένας στους τρεις νέους που ψάχνουν εργασία μετά το τέλος των σπουδών τους δηλώνει ευθέως ότι η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα και η χρήση των δικών τους συσκευών είναι σημαντικότερη από το ύψος της αμοιβής που προσφέρει ο πιθανός εργοδότης. Μάλιστα, το 40% δηλώνει ευθέως ότι θα δεχόταν προσφορές εργασίας με λιγότερα χρήματα εάν περιλάμβαναν τα παραπάνω, θα έφερναν τον δικό τους εξοπλισμό για να μην τα στερηθούν αλλά και θα αποδέχονταν τη δυνατότητα τηλεεργασίας.
Φυσικά τα συμπεράσματα αυτά είναι η χαρά των εργοδοτών, καθώς μειώνονται ακόμη περισσότερο τα λειτουργικά κόστη του εργοδότη. H ραγδαία εξάπλωση του Facebook, του Twitter και των αμέτρητων ακόμη κοινωνικών δικτύων μετατρέπεται σε πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις που αναζητούν νέο δυναμικό και φθηνότερο εξοπλισμό.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 56% θα απέρριπταν ή θα αγνοούσαν προσφορά εργασίας που απαγορεύει την χρήση των κοινωνικών δικτύων ενώ το 41% των ήδη εργαζόμενων νέων πτυχιούχων παραδέχθηκαν ότι πείστηκαν να πάρουν τη δουλειά λόγω της προσφοράς ελεύθερης πρόσβασης στα δίκτυα και επιλογών στις συσκευές που χρησιμοποιούν. Το 31% των ήδη εργαζόμενων θεωρεί ότι η ευχέρειά τους με τα δίκτυα τους οδήγησε στο να βρουν τη δουλειά τους.
Οπως σχολιάζουν οι αναλυτές, το νέο εργατικό δυναμικό φαίνεται να αντιμετωπίζει εργασία και προσωπική ζωή περισσότερο σαν κάτι ενοποιημένο, παρά σαν μία σχέση που απαιτεί ισορροπία, όπως ήταν η αντίληψη προηγούμενων δεκαετιών. Ετσι, η εργασία επεκτείνεται στο σπίτι και η κοινωνική ζωή στο χώρο εργασίας, με αποτέλεσμα τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης να μετατρέπονται σε εργαλεία δουλειάς.
Η έρευνα καταλήγει ότι οι εταιρείες που μέχρι σήμερα θεωρούσαν "χάσιμο χρόνου" την ενασχόληση των υπαλλήλων τους με το Facebook και το Twitter σε ώρα εργασίας και τα απαγόρευαν, σε λίγο δεν θα μπορούν να προσελκύσουν αξιόλογο εργατικό δυναμικό. Η έρευνα έγινε απαντήσεις μεταξύ 2.800 πτυχιούχων και νέων επαγγελματιών από όλο τον κόσμο. Ωστόσο είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς είναι από την Ελλάδα, αν και αμφιβάλουμε αν απάντησε έτσι κανείς. Εδώ ψάχνουμε τις δουλειές με το ντουφέκι στην χώρα μας, όπου η ανεργία αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, θα τις απορρίπτουμε κιόλας επειδή δεν μας αφήνουν να μπούμε στο... facebook;


πηγή:http://frappedoupoli.blogspot.com/2011/11/facebook_09.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"