Η Ρωσία χαίρεται για τις προοπτικές που διανοίγει το φυσικό αέριο για την Κύπρο

Δηλώσεις του Ρώσου επίσημου Γκεόργκι Μουράντωφ

Την ευαρέσκειά του για την προοπτική που διανοίγουν για την Κυπριακή Δημοκρατία και το λαό της οι έρευνες για εξόρυξη υδρογονανθράκων, εξέφρασε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του Κρατικού Οργανισμού Διεθνούς Συνεργασίας παρά τω ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του Ρωσο-κυπριακού Συνδέσμου Φιλίας Γκεόργκι Μουράντοφ, ο οποίος έγινε χθες  το απόγευμα δεκτός στο Προεδρικό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ανέφερε ωστόσο πως δεν συζήτησε το θέμα των υδρογονανθράκων με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

«Ηταν μεγάλη τιμή για τη ρωσική αντιπροσωπεία να γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε εξερχόμενος από το Προεδρικό ο κ. Μουράντοφ.

Είπε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ρωσική αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Χριστόφια για τη συμμετοχή του και τη στήριξη του στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι λαοί της Κύπρου και της Ρωσίας για συνεργασία, φιλία και ανάπτυξη των πολύπλευρων σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Είπε ακόμη ότι συζήτησαν με τον Πρόεδρο θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας, ενώ παράλληλα εξέφρασε προς τον Πρόεδρο Χριστόφια και αλληλεγγύη σε ό,τι αφορά τα πολιτικά θέματα, όπως η διευθέτηση του Κυπριακού.

Ο κ. Μουράντοφ υπενθύμισε πως η μόνιμη θέση της Ρωσίας είναι υπέρ της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπέρ της εφαρμογής όλων των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οικονομική συνεργασία Κύπρου – Ρωσίας, ο Πρόεδρος του Ρωσο-κυπριακού Συνδέσμου Φιλίας ανέφερε ότι πάρα πολλές μεγάλες ρωσικές εταιρείες έχουν τα γραφεία τους στην Κύπρο και διεξάγουν τις εργασίες τους μέσω της Κύπρου.

Σημείωσε ακόμη ότι η Κύπρος έχει μια από τις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά τις ξένες επενδύσεις στη ρωσική οικονομία.

«Χαιρόμαστε που υπάρχει μια προοπτική για φυσικούς πόρους, όπως το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, υπάρχει αυτή η καλή προοπτική για την Κυπριακή Δημοκρατία, που πάντα αποβαίνει προς όφελος του λαού» πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι σύντομα ο κυπριακός λαός θα αισθανθεί αυτά τα οφέλη.

Ερωτηθείς κατά πόσο συζήτησε το θέμα του φυσικού αερίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μουράτοφ απάντησε αρνητικά υποδεικνύοντας πως ήρθε στην Κύπρο «με άλλους σκοπούς, ως αντιπρόσωπος της ‘λαϊκής διπλωματίας’ και ως Πρόεδρος του Ρωσο-κυπριακού Συνδέσμου Φιλίας».


πηγή: http://www.iefimerida.com.cy/efimerida/page.php?pageID=13&instance_ID=23&newsid=8840

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"