Αβέρωφ: Η οικονομική πυρίτιδα έχει υπερθερμανθεί

«Σε συνθήκες πρωτοφανούς αβεβαιότητας και εθνικών αδιεξόδων η Κύπρος»
Η πατρίδα μας βρίσκεται μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς αβεβαιότητας και εθνικών αδιεξόδων, αφού η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή κρίση εμπιστοσύνης, στην οποία έχει περιπέσει η Κυβέρνηση της χώρας, δημιουργεί ανυπολόγιστους κινδύνους, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είπε πως οι κίνδυνοι αυτοί για πρώτη φορά δημιουργούν συνθήκες κοινωνικών αναταράξεων. 

Σε ομιλία του, στην επαρχιακή συγκέντρωση Πάφου για την παρουσίαση των υποψηφίων δημάρχων, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ''η οικονομία της χώρας που πριν τριάμισι χρόνια ήταν από τις καλύτερες της Ευρώπης, σήμερα βρίσκεται κάτω από ευρωπαϊκή επιτήρηση και δέχεται ασταμάτητα τις αλλεπάλληλες υποβαθμίσεις, που μας έφεραν μόλις ένα σκαλοπάτι πάνω από την κατηγορία σκουπίδια''. 

''Τα δημόσια οικονομικά'', είπε, ''οδεύουν από το κακό στο χειρότερο. Η ανεργία αυξάνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς, από τους υψηλότερους σε ολόκληρη της Ευρώπη. Με επικεφαλής της κυβέρνησης τον πρώην ΓΓ του κόμματος της εργατιάς, ζούμε στην Κύπρο την πιο εφιαλτική ανεργία από το 1974. Τριάντα χιλιάδες συμπατριώτες μας βιώνουν καθημερινά ένα κοινωνικό δράμα. Ενας στους τρεις ανέργους είναι νέος κάτω των 30 χρόνων. Το πτυχίο των νέων το μετέτρεψαν οι κυβερνώντες από διαβατήριο στην εργασία σε εισιτήριο στην ανεργία''. 

Οπως πρόσθεσε ''η χειρότερη εξέλιξη είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση με την απραξία και τις παραλείψεις της, με την άρνηση ανάληψης ευθυνών, έχει χάσει την κοινωνική εμπιστοσύνη και αδυνατεί να επιτελέσει τα καθήκοντα της'', σημειώνοντας πως ''αδυνατεί να ανασυντάξει την κοινωνική προσπάθεια που απαιτείται για να αποφύγουμε τα χειρότερα και ζει στο αγκυλωμένο ιδεολογικό της κόσμο''. 

Σημείωσε πως ο ΔΗΣΥ προειδοποιούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο πρόσθεσε πως ''αντί της λήψης έγκαιρων μέτρων για τη θωράκιση της οικονομίας, διαβεβαίωνε ότι η οικονομία μας θα έμενε αλώβητη και ότι η κρίση θα μας προσπερνούσε''.

''Τον προειδοποιήσαμε επανειλημμένα. Πρόεδρε πρόσεχε. Οδηγούμαστε στο γκρεμό. Και αυτός αντί για φρένο, πατούσε γκάζι. Απλά γιατί νόμιζε και νομίζει ότι αυτός ξέρει καλύτερα. Και όλοι οι άλλοι είναι απλά κινδυνολόγοι. Γι’ αυτό σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες, που τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, και οι κυβερνώντες δεν τα αντιλαμβάνονται, θέλουμε το μήνυμα μας να είναι ξεκάθαρο'', είπε. 

Συνεχίζοντας είπε πως ο ΔΗΣΥ θέλει να πιστεύει ότι ''στο και πέντε που δυστυχώς μας οδήγησαν οι λανθασμένες πολιτικές της αριστερής κυβέρνησης, δεν θα επιτρέψουμε άλλο την αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα'', για να προσθέσει πως ''η οικονομική πυρίτιδα ήδη έχει υπερθερμανθεί και δεν υπάρχει η πολυτέλεια αναβολών και απραξίας''. 

Απηύθυνε μήνυμα στους κυβερνώντες να αφήσουν κατά μέρος τους τακτικισμούς και τις προθέσεις και να φέρουν αμέσως στη Βουλή σωτήρια για την οικονομία μέτρα, ''που θα περιορίζουν το σπάταλο και αναποτελεσματικό κράτος και θα δημιουργούν ταυτόχρονα και προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας''. 

Για τις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είπε πως ο ΔΗΣΥ θα προχωρήσει με γνώμονα το καλό και την πρόοδο του τόπου, ενώ θα διευρύνει την κοινωνική συμμαχία που ήδη θεμελιώθηκε στις περασμένες εκλογές.

''Ο ΔΗΣΥ επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή συνεργασία των τοπικών κοινωνιών, γύρω από καταξιωμένους συμπολίτες τους που έχουν θέληση και σχέδιο και ικανότητες για να βελτιώσουν την καθημερινότητα στη γειτονιά και την πόλη'', είπε. 

Κάλεσε όλους τους πολίτες όπως στρατευθούν σε μια πολιτική επικεντρωμένη στην ανασύνταξη και τη θεσμική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην τοπική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην επιλογή προσώπων με κριτήριο την αξία και τη δυνατότητα προσφοράς και όχι την κομματική ταυτότητα.

Ανέφερε ακόμα πως ο ΔΗΣΥ πιστεύει στις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, γιατί είναι ο θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα από κάθε άλλον στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες και είναι το κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης, της ποιότητας ζωής στη γειτονιά, της διαφάνειας στη διοίκηση και τη διαχείριση των πόρων.

Ο κ. Νεοφύτου συνέχισε λέγοντας: ''Απευθυνόμαστε σήμερα σε όλους τους πολίτες της Κύπρου, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, και τους προσκαλούμε να συμμετάσχουν μαζικά στις επερχόμενες τοπικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Τους καλούμε να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ανάπτυξης της περιοχής τους, της ποιότητας ζωής στη γειτονιά τους''.

Καταλήγοντας κάλεσε τους πολίτες ''να πάρουν μέρος σε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία με στόχο να εξυπηρετηθούν οι τοπικές προτεραιότητες και να εκλεγούν εκείνοι οι υποψήφιοι που έχουν τις ικανότητες να αναβαθμίσουν ουσιαστικά το θεσμό''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"