Άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ζητά η Αντιπολίτευση

Για ενημέρωση και σχεδιασμό αντιμετώπισης των επερχόμενων κινδύνων

Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας επέστρεψε χθες το απόγευμα στην Κύπρο, αποφεύγοντας να κάμει οποιαδήποτε δήλωση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών του στη Νέα Υόρκη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνέχισαν σε έντονους ρυθμούς να επικρίνουν τους χειρισμούς του, στους οποίους αποδίδουν και  διαγραφόμενο εγκλωβισμό της ελληνικής πλευράς σε διαδικασίες χρονοδιαγραμμάτων και επιδιαιτησίας.

Παράλληλα ζητούν από τον πρόεδρο Χριστόφια άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου  για πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση επί των συνομιλιών και των αποτελεσμάτων τους.
Ιδιαίτερα τα κόμματα εκφράζουν ανησυχίες για τις πληροφορίες που διαρρέουν από τουρκικής πλευράς, και οι οποίες,  αν είναι βάσιμες, οδηγούν τις διαπραγματεύσεις, με τη βοήθεια και των διαμεσολαβητών Ντάουνερ και Πάσκο, σε συμβιβασμό προς τις διχοτομικές θέσεις της Άγκυρας.

Επίσης τα κόμματα επικρίνουν τον Πρόεδρο ότι στις δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες, αντί να αναφερθεί και να εκθέσει την τουρκική αδιαλλαξία, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με  την κριτική των χειρισμών του από την κυπριακή αντιπολίτευση.

Από πλευράς ΑΚΕΛ  ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος βουλευτής Γιώργος Λουκαίδης είπε ότι «τα αποτελέσματα της συνάντησης στη Νέα Υόρκη είναι πολύ περιορισμένα κατά την εκτίμηση του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι το κόμμα αναμένει ολοκληρωμένη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα τεκταινόμενα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης έκανε λόγο για αρνητική στάση της τ/κ πλευρά και εμμονή σε υπαναχωρήσεις από προηγούμενες συγκλίσεις, ενώ είπε ότι η συνέχιση της διαδικασίας μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει θετική κατάληξη, εφόσον η άλλη πλευρά δείξει πραγματική βούληση. 

Είπε, επίσης, ότι χωρίς την επίλυση των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού δεν θα μπορέσει να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη, ενώ αναφερόμενος στην δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ περί «τελικού σταδίου», είπε ότι περιγράφει την αντικειμενική πραγματικότητα, όπως καθορίζεται από το πολιτικό ορόσημο της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

Ο κ. Λουκαΐδης αναφέρθηκε εξάλλου και στο εσωτερικό μέτωπο, λέγοντας ότι η αντιπολίτευση επέλεξε «να κινδυνολογεί και να κασσανδρολογεί», για να προσθέσει ότι οι κασσανδρολογίες και οι κινδυνολογίες διαψεύστηκαν από τα ίδια τα γεγονότα.

Αναφερόμενος στο εσωτερικό μέτωπο, ο κ. Λουκαΐδης μίλησε για απογοητευτική εικόνα, προσθέτοντας ότι την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδινε τη μάχη της Κύπρου και αγωνιζόταν για την κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας, η αντιπολίτευση επέλεξε να τον πυροβολεί, επιδεικνύοντας «την γνωστή κακοπιστία», καθώς και να κινδυνολογεί και να κασσανδρολογεί.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι η στάση της αντιπολίτευσης ζημιώνει την εθνική υπόθεση, αποδυναμώνει τον Πρόεδρο στη δύσκολη μάχη που δίνει για την Κύπρο και εκθέτει την ε/κ πλευρά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Επί της ουσίας, συμπλήρωσε, «οι κασσανδρολογίες και οι κινδυνολογίες διαψεύστηκαν από τα ίδια τα γεγονότα».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου, αναφερόμενος στις θέσεις του Προέδρου Χριστόφια και του ΑΚΕΛ για τη στάση της αντιπολίτευσης, είπε ότι «τα διά μονολόγων ξεσπάσματα του Προέδρου της Δημοκρατίας ούτε βοηθούν στην αποκατάσταση συνθηκών συναίνεσης και πολιτικής συνεννόησης, ούτε συμβάλλουν στην αποκατάσταση κλίματος ενότητας. 

Τα όποια παράπονα έχει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, είπε,  να τα θέσει ενώπιον των πολιτικών Αρχηγών στο Εθνικό Συμβούλιο, δηλαδή στον κατάλληλο χώρο και ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να πάρει και τις δέουσες απαντήσεις.

Όταν η Παπική εκκλησία έχει εγκαταλείψει το δόγμα για το αλάθητο του Πάπα, κατέληξε, είναι παράδοξο το ΑΚΕΛ να υποστηρίζει μονίμως το αλάθητο του Προέδρου της Δημοκρατίας.


πηγή: http://www.iefimerida.com.cy/efimerida/page.php?pageID=13&instance_ID=23&newsid=8695

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"