Ολι Ρεν: Δραματική η οικονομική κατάσταση στην Ιταλία

Ευρωπαίοι ελεγκτές μεταβαίνουν στη Ρώμη

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και τις Νομισματικές Υποθέσεις, Ολι Ρεν, χαρακτήρισε ''πολύ ανησυχητική'' την οικονομική κατάσταση στην Ιταλία, που χαρακτηρίζεται, με την απότομη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας στην αγορά ομολόγων. 

'Η οικονομική κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική'' στην Ιταλία, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, επιβεβαιώνοντας ότι θέλει να βοηθήσει τη χώρα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε για να καθησυχάσει τις αγορές. 

''Η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με μια πολύ σημαντική πίεση των αγορών αυτή τη στιγμή'', πρόσθεσε.
Ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μεταβαίνουν σήμερα στη Ρώμη και αναμένεται να αρχίσουν διαβουλεύσεις με τις ιταλικές Αρχές για να βοηθήσουν τη χώρα να εφαρμόσει τις περικοπές στον προϋπολογισμό και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στην ιταλική οικονομία, ανακοίνωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ολι Ρεν, προσθέτοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλες πιέσεις στις διεθνείς αγορές.

Σε δηλώσεις του σε διάσκεψη Τύπου μετά τη χθεσινή συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο κ. Ρεν είπε ότι «από την πλευρά μας όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο, επειδή ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός και η Ιταλία αντιμετωπίζει σημαντικές πιέσεις στις αγορές αυτή τη στιγμή», την ίδια μέρα που το κόστος δανεισμού της ιταλικής κυβέρνησης εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.


πηγή: http://www.iefimerida.com.cy/efimerida/page.php?pageID=13&instance_ID=23&newsid=8843

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"