Το«Piri Reis» μένει αγκυροβολημένο στην Αμμόχωστο

Περιμένει τον καιρό και νέες εντολές από την Άγκυρα 

Στο βόρειο τμήμα της ονομαζόμενης από τουρκικής πλευράς «περιοχής G» πραγματοποιήθηκαν οι έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Piri Reis» σε μία γραμμή 790 χιλιομέτρων μέχρι την επιστροφή του, λόγω κακών καιρικών συνθηκών την Τρίτη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Το πλοίο θα συνεχίσει τις έρευνες στην πορεία που θα δώσουν οι τουρκικές Αρχές.

Ο καπετάνιος του πλοίου, Τσαγντάς Κονουσούρ, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» υπενθύμισε ότι στις 12 Οκτωβρίου το πλοίο ξεκίνησε από την Αμμόχωστο για τη δεύτερη φάση των ερευνών και είπε ότι οι εργασίες στην περιοχή διήρκεσαν 4-5 ημέρες και στο διάστημα αυτό πήραν στοιχεία από μία περιοχή 790 χιλιομέτρων.

Ο Κονουσούρ είπε επίσης ότι «δεν υπήρξε καμία "παρενόχληση". Όσο υπάρχουν τα συνοδευτικά μας, είναι αδύνατο κάτι τέτοιο. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα τουρκικά πολεμικά πλοία που μας συνοδεύουν». Ανέφερε ότι ο χρόνος αναχώρησης του πλοίου από την Αμμόχωστο θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες.

Στο μεταξύ, δόθηκαν στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και οι πρώτες εικόνες από τις σεισμογραφικές έρευνες του «Piri Reis».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"