Ο Νταβούτογλου ζητά από τον Μπίλντ να παρέμβει στο Κυπριακό

Συναντήθηκαν στην Άγκυρα

Άγκυρα: Το Κυπριακό συζήτησε την Κυριακή στην Άγκυρα με το Σουηδό ομόλογό του Καρλ Μπιλντ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και σε δηλώσεις του εξέφρασε την ελπίδα η νέα συνάντηση Χριστόφια-Έρογλου με τον ΓΓ στη Νέα Υόρκη να έχει θετικά αποτελέσματα.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, μετά τη συνάντηση ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ο κ. Νταβούτογλου απαντώντας σε ερωτήσεις χαρακτήρισε το Κυπριακό ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Σουηδός ΥΠΕΞ με τη μεγάλη εμπειρία του σε θέματα κρίσεων, θα μπορούσε να συνεισφέρει θετικά στο ζήτημα.

Ευχήθηκε, επίσης, η νέα συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων με τον ΓΓ στην Νέα Υόρκη στο τέλος του μήνα να έχει θετικά αποτελέσματα και οι συνομιλίες να οδηγηθούν σε επιτυχία, ώστε αυτό να επιδράσει θετικά και στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Ο Σουηδός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Τουρκία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και ένταξή της στην ΕΕ θα καταστήσει την Ένωση πιο εύρωστη, προσδίδοντάς της νέα δυναμική στη διεθνή σκηνή. Χαρακτήρισε ακόμη την Τουρκία και τις ΗΠΑ δύο από τους σημαντικότερους στρατηγικούς εταίρους της ΕΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το αίτημα της Τουρκίας για άρση στην έκδοση βίζας για επισκέψεις σε χώρες της ΕΕ με τον Καρλ Μπίλντ να δηλώνει ότι η συνθήκη του Σέγκεν δεν επιτρέπει στην Ενωση να πράξει πολλά στο θέμα αυτό και ότι εναπόκειται σε κάθε χώρα μέλος ξεχωριστά να άρει τους περιορισμούς για Τούρκους πολίτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"