Δεν παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι...


Κατηγορηματικά απορρίπτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ότι φέρει προσωπική ευθύνη για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στις 11 Ιουλίου, εκφράζοντας τη θέση παράλληλα ότι δεν τεκμηριώνονται από τις μαρτυρίες τα συμπεράσματα του επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής Πόλυ Πολυβίου και ότι ο τελευταίος έχει υπερβεί τους όρους της εντολής του.

Σε εκτός κειμένου αναφορά του κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια του καινούριου οικήματος του προσφυγικού σωματείου Α.Ε.Μ. Μόρφου στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απορρίπτει κατηγορηματικά ότι φέρει προσωπική ευθύνη για το συμβάν».

«Το συμπέρασμα από μέρους του κ. Πολυβίου δεν τεκμηριώνεται από τις μαρτυρίες και από το υλικό που παρουσιάστηκε ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής», είπε, εκφράζοντας την άποψη ότι «αντίθετα, πολλά συμπεράσματα του κ. Πολυβίου στο πόρισμά του - ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο υπό διερεύνηση θέμα- φαίνονται έκδηλα και εκ πρώτης όψεως να στερούνται της απαραίτητης τεκμηρίωσης».
«Χωρίς αμφιβολία μπορεί κάποιος με ασφάλεια να υποστηρίξει ότι ο κ. Πολυβίου έχει υπερβεί τους όρους της εντολής του, προβαίνοντας ακόμα και σε υποδείξεις για την εξωτερική πολιτική. «Δεν είναι δουλειά του κ. Πολυβίου να μας πει ποια θα είναι η εξωτερική και εσωτερική πολιτική», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ουδείς υπεράνω κριτικής» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνοντας πως το πόρισμα επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στο πρόσωπο του Προέδρου στον οποίο αποδίδεται σχεδόν αποκλειστικά την ευθύνη.

«Πουθενά δεν υπάρχει μαρτυρία, ότι τάχατες η απόφαση για την τοποθέτηση των εμπορευματοκιβωτίων στο Μαρί ήταν απόφαση του Προέδρου. Δεν υπάρχει μαρτυρία ότι ο Πρόεδρος γνώριζε την επικινδυνότητα» ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του, το Υπουργικό Συμβούλιο αλλά και το ΑΚΕΛ, το κόμμα που τον στηρίζει κύρια στην Κυβέρνηση και άλλες δυνάμεις που τον στηρίζουν θα μελετήσουν ενδελεχώς το πόρισμα. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
Η Κύπρος, τόνισε, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, ηρεμία και ενότητα και ο ίδιος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την ευθύνη  να τα διασφαλίσει και θα  αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του.

Η παραίτηση, σημείωσε θα  οδηγήσει σε αστάθεια και εντάσεις. «Θα παραμείνω όρθιος στις επάλξεις».
Πρόσθεσε ότι «αναμένω και το πόρισμα της Aστυνομίας για τυχόν ποινικές ευθύνες η οποία θα δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το συμβάν».

Τότε, είπε, «ως Κυβέρνηση θα τοποθετηθούμε ολοκληρωμένα πάνω σ’ αυτό το ζήτημα».

ΠηγήΕφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"