ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ: Όχι σε παράκαμψη των προσφορών για φυσικό αέριο

Έντονες αντιδράσεις Αβέρωφ  Νεοφύτου και Νικόλα Παπαδόπουλου στην πρόθεση για απευθείας διαπραγματεύσεις

Τη διαφωνία τους για την πιθανότητα παράκαμψης της διαδικασίας των προσφορών για το δεύτερο κύκλο αδειοδοτήσεων για το φυσικό αέριο, εξέφρασαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σε δηλώσεις τους χθες στη Βουλή.

«Τις τελευταίες μέρες και σήμερα ξεκαθάρισε πολύ περισσότερο, η Κυβέρνηση έχει πάρει μια ευφάνταστη ιδέα να δει με ποιο τρόπο, πιο γρήγορα θα προχωρήσει στη δεύτερη αδειοδότηση των ενεργειακών οικοπέδων της Κύπρου», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Πρόσθεσε ότι «διαβάζω πίσω από τις γραμμές τους και το θεωρώ υποχρέωσή μου να γίνει κοινωνός ο Κύπριος πολίτης σε αυτό που διαισθάνομαι ότι πάει να γίνει, ότι η Κυβέρνηση μάλλον σκέφτεται να παρακάμψει τις διαδικασίες των προσφορών και να πάει σε απευθείας διαπραγμάτευση».

Να θυμίσω, είπε, ότι «τέτοια τακτική ακολούθησε η Κυβέρνηση με το συμβόλαιο τότε της Shell, μέσω διαπραγμάτευσης και ευτυχώς που οι παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης γλίτωσαν την κυπριακή οικονομία και τον Κύπριο φορολογούμενο από το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών, που ήταν έτοιμη η Κυβέρνηση να υπογράψει και να ομηροποιήσει την κυπριακή οικονομία μέχρι το 2025».

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, «σήμερα μιλούν με θριαμβολογίες για το φυσικό αέριο, αλλά ξέχασαν ότι τον περασμένο Δεκέμβρη ήθελαν εδώ και τώρα να υπογράψουν να αγοράζουν υγροποιημένο φυσικό αέριο που θα ερχόταν από τη Νιγηρία και θα κόστιζε τριπλάσια και τετραπλάσια απ' ότι το φυσικό αέριο που θα έχουμε στη δική μας γειτονιά».

«Θέλω να το ξεκαθαρίσω με απόλυτο τρόπο, ο ΔΗΣΥ δεν θα δεχθεί ούτε και θα ανεχθεί την παράκαμψη των διαδικασιών των δημοσίων προσφορών», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «έχει χάσει την αξιοπιστία της αυτή η Κυβέρνηση για να διαχειριστεί συμβόλαια δεκάδων δις που θα αφορούν το μέλλον των επόμενων γενιών». Δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, συμπλήρωσε.

Ο Νικόλας  Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «μας ανησυχεί το γεγονός ότι ενδεχομένως να παρεκκλίνει η Πολιτεία από τη νενομισμένη, καθορισμένη διαδικασία σε ό,τι αφορά τις προσφορές και θα προχωρήσει η Κυβέρνηση σε μία διαδικασία της απευθείας ανάθεσης με διαπραγματεύσεις».

Εχουμε, είπε, «την πικρή πείρα του φιάσκο της Shell και επομένως με πάρα πολλή επιφύλαξη και προβληματισμό εμείς θα αποδεχθούμε ότι οποιοιδήποτε σχετικοί παράγοντες συνηγορούν υπέρ της διαφοροποίησης αυτής της διαδικασίας, που τουλάχιστον στο τέλος της ημέρας διασφαλίζει τον ορθολογισμό και τη σωστή διαχείριση του φυσικού πλούτου της χώρας μας».

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και σε συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας Delek με τον Υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη, λέγοντας ότι «μας προβληματίζει και εγείρονται πολλά ερωτηματικά για το γεγονός ότι η εταιρεία Delek αντί να επισκεφθεί την Υπουργό Εμπορίου θα επισκεφθεί τον Υπουργό Εσωτερικών».

«Τι σχέση έχει ο Υπουργός Εσωτερικών με το φυσικό αέριο;», διερωτήθηκε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"