Πολύνεκρες επιθέσεις Κούρδων στη ΝΑ Τουρκία

Ακύρωσαν επισκέψεις στο εξωτερικό, ο Ερντογάν στο Καζακστάν και ο Νταβούτογλου στη Σερβία. – Αντεπίθεση του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ. – Οι Κούρδοι αξιοποιούν πληροφορίες που συγκεντρώνουν  τα AUV Heron, που έθεσε στη διάθεσή τους το Ισραήλ.

Πληροφορίες από την Άγκυρα αναφέρουν ότι στους 26 ανέρχονται τελικά οι Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε επιθέσεις Κούρδων ενόπλων κατά Αστυνομικών Τμημάτων και στρατιωτικών φυλακίων στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, την Τρίτη.

Οι επιθέσεις -οι πλέον αιματηρές των τελευταίων μηνών- σημειώθηκαν μία ημέρα μετά την έκρηξη που συντάραξε την επαρχία Μπιτλίς και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε Τούρκοι αστυνομικοί και τρεις πολίτες.

Τα αντίποινα από την πλευρά του τουρκικού στρατού δεν άργησαν. Σε επιχειρήσεις κοντά στα σύνορα με το Ιράκ είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 Κούρδοι αντάρτες, ενώ Τούρκοι κομάντο πέρασαν τα σύνορα και διεξάγουν επιχειρήσεις σε κουρδικές θέσεις στο βόρειο Ιράκ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, είπε ότι η χώρα θα πάρει εκδίκηση ενώ, δεδομένων των εξελίξεων, οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσαν προγραμματισμένες επισκέψεις τους στο Καζακστάν και τη Σερβία, αντίστοιχα.

«Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει αυτό που συνέβη. Αυτοί που μας προκάλεσαν τέτοιο πόνο θα βιώσουν μεγαλύτερο πόνο. Αυτοί που νομίζουν ότι θα αποδυναμώσουν τη χώρα μας με αυτές τις επιθέσεις ή ότι θα την εκβιάσουν θα καταλάβουν ότι η εκδίκηση για αυτές τις επιθέσεις θα είναι μεγάλη» δήλωσε ο Γκιούλ σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Η ένταση στη νοτιοανατολική Τουρκία έχει αναζωπυρωθεί το τελευταίο διάστημα και οι επιθέσεις Κούρδων ανταρτών του PKK έχουν πολλαπλασιαστεί.

Η Άγκυρα έχει απαντήσει με τη σύλληψη δεκάδων Κούρδων με το πρόσχημα της «παροχής βοήθειας σε τρομοκράτες», αλλά και με αεροπορικές επιδρομές σε κουρδικές θέσεις στο βόρειο Ιράκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"