ΔΝΤ: Δημοσιονομική επιδείνωση παρουσιάζει η Κύπρος

Βλέπει έλλειμμα πολύ έξω από τις προβλέψεις της Κυβέρνησης
Πολύ μεγαλύτερο από ότι υπολογίζει η κυβέρνηση, εκτιμά το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κύπρου για το 2011 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF). Έκθεση του  ΔΝΤ που δημοσιοποιήθηκε χθες παραθέτει προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, περιλαμβάνοντας εκτιμήσεις και για την Κύπρο.

Σύμφωνα με το IMF, το δημοσιονομικό έλλειμμα στην Κύπρο θα ανέλθει στο 4,5% του ΑΕΠ το 2012, δηλαδή θα είναι μεγαλύτερο από ότι προβλέπει η κυβέρνηση κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες.
Ο διεθνής οργανισμός, κλιμάκιο του οποίου επισκέπτεται μέχρι τις 12 Οκτωβρίου την Κύπρο, υπολογίζει ότι το φετινό έλλειμμα θα ανέλθει στο 6,6% του ΑΕΠ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η Κύπρος είναι μια από τις λίγες χώρες που παρουσιάζει δημοσιονομική επιδείνωση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, αντί βελτίωση.

Πάντως, αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα το κατά πόσον  οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ λαμβάνουν υπόψην τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που προωθεί η Κυβέρνηση όπως και τον προϋπολογισμό, που έχουν ως κύριο στόχο την μείωση του ελλείμματος στο 2,3% το 2012.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"