Χριστόφιας - Έρογλου άγγιξαν το περιουσιακό στη χθεσινή συνάντηση τους

Αύριο Παρασκευή η τελευταία συνάντηση πριν το ραντεβού της Νέας Υόρκης – Απαισιόδοξος ο Πρόεδρος Χριστόφιας.
Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων είχαν χθες συνάντηση που διήρκεσε πέραν των πέντε ωρών, κατά την οποία συζήτησαν μία σειρά από θέματα, στο πλαίσιο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, όπως δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάουνερ, κατά τη χθεσινή συνάντηση, που έληξε γύρω στις 15:30, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου συζήτησαν το θέμα της διακυβέρνησης και της κατανομής εξουσιών και θέματα ΕΕ και ανάλωσαν αρκετή ώρα στο περιουσιακό.

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα ξανασυναντηθούν αύριο Παρασκευή για τελευταία φορά  πριν τη συνάντηση της Νέα Υόρκης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Όπως είπε ο κ. Ντάουνερ, η συνάντηση στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Οκτωβρίου και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα είναι παρών σε μέρος της συνάντησης. Ο Μπαν κι Μουν θα παραστεί στην εναρκτήρια συνάντηση και στην τελευταία.

Ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι θα παραδοθεί έκθεση για την πορεία των συνομιλιών στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ πριν τη συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Απαισιόδοξος ο Πρόεδρος
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, επιστρέφοντας στο Προεδρικό, είπε πως το μήνυμα για τη συνάντηση της Νέας Υόρκης δεν είναι ελπιδοφόρο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του από το αποτέλεσμα της συνάντησης .
«Εύχομαι, στην επόμενη συνάντηση, η Τ/Κ πλευρά να έλθει με αναθεωρημένες τοποθετήσεις που να μην μυρίζουν, ή να οδηγούν συγκαλυμμένα σε δύο κράτη.», είπε.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημείωσε ότι παραμένουν οι διαφωνίες σε περιουσιακό. Η Τ/κ πλευρά, είπε, υπαναχώρησε στο θέμα της εκτελεστικής εξουσίας και στα θέματα της εφαρμογής των τεσσάρων ελευθεριών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"