Εκηδεύθη ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος

Η ταφή έγινε σε οικογενειακό τάφο στη Λάρνακα

Κατάμεστη ήταν η εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, όπου κλήρος, πολιτεία και λαός απηύθυναν το ύστατο χαίρε στον μακαριστό Μητροπολίτη Κυρηνείας Παύλο, ο οποίος εκοιμήθη τα μεσάνυκτα του Σαββάτου, σε ηλικία 66 ετών.

Της κηδείας η οποία τελέστηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Από το βράδυ της Κυριακής πλήθος κόσμου έσπευδε να αποχαιρετήσει  το σκήνωμα του Μητροπολίτη, το οποίο είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στην εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα. Η ταφή του έγινε στη γενέτειρα του Λάρνακα, σε οικογενειακό τάφο.

Σύμφωνα με τον Νέο Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας θα γίνει από το λεγόμενο τριπρόσωπο. Η Ιερά Σύνοδος θα εκλέξει τον νέο Μητροπολίτη από τους τρεις υποψηφίους, τους οποίους θα υποδείξει ο λαός μετά από ψηφοφορία. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ως Τοποτηρητής του θρόνου, οφείλει εντός δέκα ημερών να κηρύξει κενό το θρόνο του Μητροπολίτη και να προκηρύξει εκλογές. Μέχρι το τέλος του χρόνου η Μητροπολιτική Περιφέρεια Κερύνειας αναμένεται να έχει νέο Μητροπολίτη.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"