Αισιόδοξος για την τριμερή της Ν.Υόρκης ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ

Είδε Χριστόφια, Έρογλου και Ντάουνερ, ο Έρικ Ρούμπιν.

Την ελπίδα ότι θα υπάρξουν βήματα προς τα εμπρός κατά τη συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις Eric Rubin.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε πως είναι ικανοποιημένος που βρίσκεται εδώ και έχει και την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα κατά το ταξίδι του Προέδρου στη Νέα Υόρκη αλλά και για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτές μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω.

Είπε ότι ''είναι μια πολύ καλή επίσκεψη μέχρι τώρα, μια πολύ θετική από την οποία προσβλέπουν''.

''Ελπίζουμε ότι θα δούμε κάποια βήματα προς τα εμπρός όταν τα μέρη συναντηθούν με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη'', σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι ''οι ΗΠΑ κάνουν ότι μπορούν για να το υποστηρίξουν αυτό και θα κάνουμε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε το λαό της Κύπρου όχι μόνο πολιτικά αλλά επίσης οικονομικά, εργαζόμενοι από κοινού για να αναπτύξουμε τις σχέσεις και για να βοηθήσουμε στην ευημερία και των δύο χωρών''.

Ερωτηθείς για τις απειλές της Τουρκίας εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Rubin απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση
Ο Αμερικανός Υφυπουργός είχε επίσης χωριστές συναντήσεις με Έρογλου και Ντάουνερ, η δε περιοδεία του περιλαμβάνει Αθήνα και Άγκυρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"