Βοήθεια προς την Τουρκία προσφέρουν Ελλάδα και Ισραήλ

Για την ετοιμότητα του ελληνικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προς τις τουρκικές αρχές για την αντιμετώπιση της καταστροφής που έπληξε τη χώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο κ. Λαμπρινίδης, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο υπουργό, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό και ενημέρωσε τον κ. Νταβούτογλου για την ετοιμότητα του ελληνικού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προς τις τουρκικές Αρχές για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Στο μεταξύ, παραμερίζοντας για λίγο την διπλωματική κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες, το Ισραήλ έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία που δοκιμάζεται από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Κυριακή το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών επισήμανε ότι η χώρα θα προσφέρει «τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικό προσωπικό, εξοπλισμό και ομάδες διάσωσης».

Περιμένει ωστόσο την απάντηση της Άγκυρας.

Αργά το απόγευμα ο Ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ προσφέροντας τη βοήθεια της χώρας του στην καταστροφή που έπληξε την νοτιοανατολική Τουρκία, αναφέρεται στη δήλωση από το γραφείο του Ισραηλινού προέδρου.

Η προσφορά του Ισραήλ προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα τουρκικά μέσα.

Οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν σημαντικά τον Μάιο του 2010 μετά την επίθεση των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο πλοίο Mavi Marmara όπου σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι ακτιβιστές. Έκτοτε παραμένουν ψυχρές, οι διπλωματικές σχέσεις υποβαθμίστηκαν και διακόπηκαν οι στρατιωτικές και αμυντικές σχέσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"