Στέφαν Φούλε: Η Κύπρος δικαιούται να συνάπτει συμφωνίες

Απαντήσεις του σε ερωτήματα Ευρωβουλευτών

Βρυξέλλες: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Στέφαν Φούλε, αναγνωρίζει το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνάπτει διμερείς συμφωνίες, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, αναφέρει η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου σε ανακοίνωσή της.

Προσθέτει ότι ο κ. Φούλε, υπό το βάρος των τουρκικών απειλών για το θέμα των υδρογονανθράκων, απευθύνει έκκληση προς όλους τους επηρεαζόμενους για αυτοσυγκράτηση, χωρίς να απευθύνεται, ως όφειλε, με αυστηρό και απόλυτο τρόπο προς την Αγκυρα.

Απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων που υπέβαλε η κ. Παπαδοπούλου και άλλοι Ευρωβουλευτές για τις τουρκικές απειλές, ο κ. Φούλε αναφέρεται στην ανάγκη για ειρηνικό διακανονισμό των συνοριακών διαφορών και εκφράζει λύπη, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για δηλώσεις που δεν ευνοούν την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο κ. Φούλε αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγείρει τακτικά αυτά τα θέματα στις συζητήσεις της με την Τουρκία και θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί τις δεσμεύσεις της Τουρκίας έναντι σχέσεων καλής γειτονίας, υπό το πρίσμα της αρχής του ειρηνικού διακανονισμού των διαφορών.

Επίσης, επισημαίνει πως, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου και προσφάτως με τα συμπεράσματα του Δεκεμβρίου 2010, η ΕΕ παροτρύνει την Τουρκία να απέχει από κάθε είδους απειλή, προστριβή ή ενέργεια που θα μπορούσε να επιδράσει αρνητικά στις σχέσεις καλής γειτονίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"