Δεν σταμάτησαν οι εργασίες στην «Αφροδίτη» λέγει η Πραξούλα

Η Υπουργική Επιτροπή πήρε τη γνωμάτευση της Γ. Εισαγγελείας για τη β’ αδειοδότηση

Ουδέποτε σταμάτησαν οι εργασίες της Noble Energy στο τεμάχιο «Αφροδίτη», στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά. Αυτό δήλωσε η υπουργός Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου, διαψεύδοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι εργασίες είχαν διακοπεί λόγω προβλημάτων.

Η κ. Αντωνιάδου ανέφερε ότι μικροπροβλήματα δυνατόν να παρουσιαστούν σε κάθε φάση της διαδικασίας και αντιμετωπίζονται αμέσως.

Είπε επίσης ότι η γεώτρηση έφθασε σε βάθος 2200 μέτρων και αναμένεται σήμερα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ασφάλισης.

Στη συνέχεια, είπε η κ. Αντωνιάδου, και για μια με δύο μέρες, θα γίνει η διαδικασία θωράκισης της γεώτρησης και ακολούθως το τρυπάνι θα προχωρήσει σε μεγαλύτερο βάθος, με στόχο να φθάσει στις 4.000 μέτρα.

Αναφερόμενη στον δεύτερο γύρο των αδειοδοτήσεων, η υπουργός Εμπορίου είπε ότι στόχος είναι να αρχίσει πριν από το τέλος του χρόνου.

Είπε επίσης ότι έχει σταλεί σαφής γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία για τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας, η οποία μελετάται από την Υπουργική Επιτροπή.

Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω, είπε η κ. Αντωνιάδου, είναι ότι όλα θα γίνουν στο πνεύμα και στο γράμμα του νόμου και στη βάση των ευρωπαϊκών οδηγιών. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"