ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛική καταιγίδα μετά τη χθεσινή συνάντησή τους

Οργή στο ΔΗΚΟ – «Λάδι στη φωτιά  δήλωση του Άντρου Κυπριανού ότι η πρόταση του ΔΗΚΟ αποτελεί πολιτικό πραξικόπημα.
Με αίτημα του ΑΚΕΛ, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του ΔΗΚΟ, συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων με θέμα τις δημοτικές εκλογές.

Ωστόσο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν επανέλαβε την έκκληση του κόμματός του για αποφυγή του πάρε-δώσε στις Συνομιλίες και ζήτησε αναβολή της συνάντησης της Νέας Υόρκης.
Επίσης έθεσε στο τραπέζι  την πρόταση του ΔΗΚΟ για σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής με προϋπόθεση την παραίτηση Χριστόφια. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Καρογιάν είπε ότι η συζήτηση με το ΑΚΕΛ κινήθηκε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα.

Για τις δημοτικές εκλογές, ο Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι θα κινηθούν στο κλίμα που υπάρχει τώρα και παρέπεμψε στη συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ.

Ο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης δήλωσε ότι το καλό κλίμα δεν τους εμπόδισε να διαφωνήσουν με την πρόταση του ΔΗΚΟ για παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Εμείς πιστεύουμε σημείωσε, ότι και με την παραμονή του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί αν υπάρχει καλή διάθεση να προχωρήσει με ενότητα η διακυβέρνηση του τόπου και να οδηγήσει την Κύπρο σε εκλογές με μια κανονική διαδικασία, μέχρι το 2013.

Ο κύριος Κατσουρίδης τόνισε ότι η συνάντηση της Νέας Υόρκης δεν σημαίνει κατά ανάγκη όπως τόνισε ένα πάρε-δώσε ή μια παρεκτροπή από τις αρχές της κυπριακής πλευράς. Διαβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν μεταβεί στην Νέα Υόρκη θα συγκαλέσει εθνικό συμβούλιο ή το άτυπο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Το απόγευμα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, που ήταν φιλοξενούμενος στο πρόγραμμα του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα» χαρακτήρισε την πρόταση του ΔΗΚΟ για παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια και σχηματισμό Κυβέρνησης με Πρόεδρο ευρεία αποδοχής, «πολιτικό πραξικόπημα», αναφορά που προκάλεσε την οργή του ΔΗΚΟ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώτης Φωτίου με γραπτή δήλωσή του αργότερα κπληξη ζήτησε  «ανάκληση των αναφορών του Άντρου Κυπριανού σε πολιτικό πραξικόπημα για την πρόταση του ΔΗΚΟ ''για κοινή συλλογική προσπάθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων να αναζητήσουν τις λύσεις της διακυβέρνησης που μπορεί να βγάλει με δημοκρατικό τρόπο την πατρίδα μας από τη σημερινή πρωτοφανή κρίση''.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ο κ. Φωτίου είπε πως ''εάν δεν πρόκειται για μια έξαρση αμετροέπειας, πολιτικής παραφοράς ή έστω στιγμιαίας απερισκεψίας, ο κ. Κυπριανού οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του''.

Οφείλει, πρόσθεσε, «τουλάχιστον να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν τη στιγμή που συνιστά προς κάθε κατεύθυνση ‘να χαμηλώσουν οι τόνοι’, ο ίδιος να προβαίνει σε τέτοιους ανοίκειους χαρακτηρισμούς, αναφερόμενος μάλιστα στο Δημοκρατικό Κόμμα».

Ενα κόμμα, είπε ο κ. Φωτίου, που όλοι γνωρίζουν ότι αποτέλεσε στόχο πολιτικού πραξικοπήματος, δεν δίστασε ποτέ να αναλαμβάνει το οποιοδήποτε κόστος αναλογούσε στην υπεράσπιση της πολιτικής ομαλότητας και παραμένει σταθερά πιστό στις αρχές της συνταγματικότητας, της νομιμότητας και της δημοκρατικότητας, μέσα από τις οποίες διαμόρφωσε και τις σημερινές του προτάσεις για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και την επίτευξη της εθνικής συνεννόησης που απαιτεί η πολιτική σταθερότητα.

Ο κ. Κυπριανού συνιστά σε όλους να χαμηλώσουν τους τόνους, συνέχισε ο κ. Φωτίου, λέγοντας ότι δεν φαίνεται να είναι σε θέση ο ίδιος να συμπεριφερθεί με τον τρόπο που απαιτεί από τους άλλους να συμπεριφέρονται. ''Ρίχνει λάδι σε μια φωτιά που αν δεν σβήσει έγκαιρα, θα προκαλέσει χειρότερες καταστροφές από την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί''.

Για αυτό, ''ή θα πρέπει να ανακαλέσει ή θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για τις εμπρηστικές, αψυχολόγητες και ανιστόρητες θεωρίες του'' κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"