Διαδηλώσεις, μολότωφ και δακρυγόνα στην Αθήνα για τα μέτρα λιτότητας

Εντείνονται οι προβλέψεις για επεικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας
ΑΘΗΝΑ: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις από το ξέσπασμα της κρίσης πριν από δύο χρόνια, την ώρα που οι βουλευτές συζητούν ένα νέο κύμα περικοπών και απολύσεων στο δημόσιο τομέα, κάτι που απαιτείται από τους διεθνείς δανειστές της χώρας ως αντάλλαγμα για παροχή περισσότερων κεφαλαίων για έξοδο από την κρίση.

Πανό με συνθήματα όπως «κάτω η Κυβέρνηση» και «Ντροπή σας! Φύγετε τώρα!» αναρτήθηκαν έξω από το κοινοβούλιο, ενώ βίαια επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.

Διαδηλωτές έριχναν πέτρες και μολότοφ προς τα μέλη της Αστυνομίας στα σκαλοπάτια του Κοινοβουλίου, αναγκάζοντάς τους να οπισθοχωρήσουν, ενώ οι καπνοί από τις φωτιές που άναψαν οι κουκουλοφόροι και τα δακρυγόνα της Αστυνομίας έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ καπνοί από τα δακρυγόνα εισχώρησαν για πρώτη φορά και μέσα στο κτήριο της Βουλής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ρόιτερ, η μεγάλη πλειοψηφία διεθνών επενδυτών πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, με σχεδόν τα τρία τέταρτα εξ' αυτών να εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί έως τα τέλη του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Bank of America - Merrill Lynch, στην οποία συμμετέχουν διαχειριστές κεφαλαίων (fund managers), το 85% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, με μόνο το 8% να θεωρεί ότι η χώρα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Στην ερώτηση πότε αναμένουν την χρεοκοπία της Ελλάδας, το 31% εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, ενώ ένα 18% απάντησε το Νοέμβριο του 2011 και άλλοι 18% το Δεκέμβριο..

Συνολικά, το 72% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει πριν από τον Μάρτιο του 2012.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"