Προς αναζωογόνηση της διαδικασίας για το έργο του Κατάρ

Μπορεί να εξελιχθεί σε ανοικτή πληγή, εκτιμά ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Αναζωογονείται η διαδικασία ανέγερσης πολυτελούς συγκροτήματος στην Λευκωσία απέναντι από το Χίλτον που θα γίνει με χρηματοδότηση του Κατάρ.

Ο κ.Ανδρέας Πίττας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κοινοπραξίας με το Κατάρ, δήλωσε ότι αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να βρίσκεται στην Κύπρο κλιμάκιο του Εμιράτου για υπογραφή του καταστατικού της εταιρείας και έναρξη των εργασιών. Ο κ. Πίττας χαρακτήρισε το έργο πολύ καλό βήμα για την Κύπρο, ειδικά αυτή την εποχή που χρειάζονται ξένες επενδύσεις.

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις ότι το οικόπεδο δόθηκε σε χαμηλή τιμή, ο κ. Πίττας είπε ότι εκτός από το ξενοδοχείο θα ανεγερθούν γραφεία, καταστήματα και διαμερίσματα και η Κύπρος  αναμένεται ότι θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο από τις πωλήσεις τους.

Και νέα αντιπαράθεση ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ

Μη συμφέρουσα χαρακτήρισε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, τη συμφωνία με το Καταρ.

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε  ότι ο συνεταιρισμός δεν γίνεται επί ίσοις όροις, αφού το οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί το συγκρότημα έχει εκτιμηθεί στα 143 εκατ. ενώ οι Καταρινοί το εκτίμησαν μόνον 50 εκατ.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για ενέργεια με αβέβαιο κέρδος που μπορεί να εξελιχτεί σε ανοικτή πληγή.

Από την πλευρά του, το ΑΚΕΛ, δια του αναπληρωτή κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Σταύρου Ευαγόρου, εκτιμά ότι είναι συμφέρουσα η συμφωνία με το Κατάρ.

Ο κ. Ευαγόρου επέκρινε τον ΔΗΣΥ ότι συνεχίζει να ακολουθεί την πολιτική της αμφισβήτησης.

«Για πολλοστή φορά η αντιπολίτευση αμφισβητεί κάθε έργο αναπτυξιακό ή άλλο το οποίο επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση», είπε.

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «ο ΔΗΣΥ παίζει με τα νούμερα σε μια προσπάθεια να σκοτώσει το έργο γιατί δεν του συμφέρει πολιτικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"