Ιδιαίτερα ογκώδης ήταν ψες η «Μαύρη Δευτέρα» έξω από το Προεδρικό


Ιδιαίτερα ογκώδης ήταν η χθεσινοβραδυνή  καθιερωμένη συγκέντρωση  της «Μαύρης Δευτέρας» των  Αγανακτισμένων- Αφυπνισμένων Πολιτών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, η οποία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της δημοσιοποίησης του πορίσματος  Πολυβίου για την τραγωδία του Μαρί, και των απορριπτικών δηλώσεων του Προέδρου Χριστόφια.

Χιλιάδες ήταν οι αφυπνισμένοι που συγκεντρώθηκαν,απαιτώντας την απόδοση δικαιοσύνης για τους ηρωικούς νεκρούς της τραγωδίας  με τιμωρία των ενόχων και παραίτηση του Ππροέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Οι συγκεντρωμένοι, μέσα σε απόλυτα ειρηνική ατμόσφαιρα φώναζαν τα συνηθισμένα συνθήματά τους και τραγουδούσαν τραγούδια, που ειδικά γράφτηκαν για τα 13 θύματα της τραγωδίας.

Η μητέρα των διδύμων αδελφών Μίλτου και Χρίστου, που χάθηκαν στην έκρηξη, Πόπη Χριστοφόρου παίρνοντας το λόγο είπε πως από την έκρηξη μέχρι σήμερα νωρίς το βράδυ δεν ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο, όπως είπε, αφού άκουσε τις δηλώσεις στις οποίες ο κ. Χριστόφιας προέβη στη Λεμεσό, όπου γέννησε τα παιδιά της, απαιτεί την παραίτηση του.

«Ο άνθρωπος δεν έχει υπόθεση. Δεν κατάλαβε ότι σκότωσε τα δυο παιδιά μου. Αμφισβητεί το πόρισμα του ανθρώπου που διόρισε. Ο άνθρωπος δεν είναι καλά», είπε.

Αργότερα λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο είπε πως «εάν δεν παραιτηθεί θα περιμένουμε μέχρι να λήξει η θητεία του και μετά αυτός θα είναι ένα ανθρωπάκι και εγώ μάνα ηρώων».

Η Μαρία Ιωαννίδου, σύζυγος του Αντρέα Ιωαννίδη λέγοντας ότι διέπραξε το ίδιο λάθος με τη μητέρα των διδύμων και δεν απαίτησε από την πρώτη στιγμή την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε πως τώρα το απαιτεί.

Αναφερόμενη στον κ. Πολυβίου είπε πως για πρώτη φορά ακούστηκε μια καθαρή φωνή σε αυτό τον τόπο, διευκρίνισε πως σεβόμαστε το θεσμό του Προέδρου για αυτό και απαιτούμε να παραιτηθεί και εξέφρασε απογοήτευση επειδή όπως εξήγησε ανέμενε πολύ περισσότερο κόσμο.

Η σύζυγος του Κλεάνθη Κλεάνθους ευχαρίστησε εκ μέρους των οικογενειών των νεκρών τον κ, Πολυβίου και απονέμοντας του τα εύσημα, ανέφερε ότι φάνηκε αντάξιος του έργου που του ανατέθηκε.

«Απαιτούμε από τον Πρόεδρο να αναλάβει τις ευθύνες του, να επιδείξει ευθιξία και να παραιτηθεί», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Λάμπρου είπε ότι ο Πρόεδρος για μια ακόμα φορά φάνηκε μη συνεπής.
«Δολοφόνησαν13 ανθρώπους. Δεν είμαστε θεοί να τους συγχωρέσουμε», είπε και προσθέτοντας ότι «αυτοί θα δολοφονούσαν και το Θεό. Δεν έχουν το Θεό τους», κάλεσε τα κόμματα να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

Η Μαρία Ηρακλέους λέγοντας ότι το πόρισμα του κ. Πολυβίου ήταν πολύ καλύτερο από ότι περιμέναμε, πρόσθεσε ότι παίζουν με τη νοημοσύνη μας.

Ο κ. Κυπριανού, είπε αναφερόμενη στον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, νομίζει ότι μιλά σε παιδιά και διαμήνυσε πως εάν ο Γενικός Εισαγγελέας δεν κάνει καλά τη δουλειά του θα μας βρει μπροστά του.

Η ομάδα αγανακτισμένων – αφυπνισμένων πολιτών διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση το Σάββατο στις 18.00 στο Διοικητήριο στη Λεμεσό και καλεί τα κόμματα να λογοδοτήσουν για τις ενέργειες που ανέλαβαν ώστε να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Κατά την εκδήλωση απευθύνθηκε πρόσκληση σε όσους τιμούν τη μνήμη των 13 νεκρών να παρευρεθούν στο μνημόσυνο των παλικαριών που τάφηκαν στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας την Κυριακή.

Στη εκδήλωση παρουσιάστηκαν και μέλη του ΕΛΑΜ με μαύρα φανελάκια, οι οποίοι στοιχημένοι σε τριάδες επαναλαμβάνοντας το σύνθημα «ντροπή, ντροπή θα γράψει η ιστορία, Χριστόφια εσύ ευθύνεσαι για την τραγωδία».

Εξάλλου την Κυριακή 16 Οκτωβρίου το απόγευμα θα τελεσθεί φιλολογικό μνημόσυνο των 13 νεκρών στο αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πεζοπορία Από το Μαρί προς το Ζύγι.
Μέσα στο Προεδρικό υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Σημειωτέον ότι έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεκλήθη για τις εννέα το βράδυ από τον Πρόεδρο Χριστόφια για μελέτη του πορίσματος Πολυβίου, δεν πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά στο σπίτι του Προέδρου στη Μακεδονίτισσα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"