« Η Κύπρος μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της προεδρίας»

Θετικά τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες, λέγει η Ανδρούλα Βασιλείου

«Και μια μικρή Κύπρος μπορεί όταν θέλει να δημιουργήσει και να οργανώσει επάξια την προεδρία», δηλώνει η Κύπρια Επίτροπος.
Θετικά μηνύματα φθάνουν από τις Βρυξέλλες όσον αφορά τις προετοιμασίες για ανάληψη από την Κύπρο της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012, ανέφερε η Κύπρια Επίτροπος Εκπαίδευσης Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, Ανδρούλλα Βασιλείου. 

«Τελευταίως είχαμε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ήρθε να δει πως εξελίσσεται η οργάνωση της κυπριακής προεδρίας και πραγματικά τα μηνύματα ήταν πολύ θετικά», ανέφερε μιλώντας ύστερα από συνάντησή της με τον υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Ανδρέα Μαυρογιάννη και άλλους υπηρεσιακούς.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε θέματα τα οποία αφορούν το χαρτοφυλάκιο της Επιτρόπου Βασιλείου και σε αυτή συμμετείχε και ο υπεύθυνος του Κέντρου Τεχνών των Βρυξελλών ΒΟΖΑR, Πολ Ντουζαρντίν. 

Όπως ανέφερε η κα. Βασιλείου ο κ. Ντουζαρντίν έδωσε πολύ ωραίες ιδέες για το πώς μπορεί η Κύπρος να οργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής της προεδρίας, συνδέοντας την ιστορία της με αυτήν της Ευρώπης, το χθες και το σήμερα όσον αφορά τις τέχνες και τον πολιτισμό της Κύπρου.

Η κα. Βασιλείου εξέφρασε την άποψη ότι τελικά θα οργανωθεί κάτι το οποίο θα αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στις Βρυξέλλες. 

Ερωτηθείσα κατά πόσο τελικά η Κύπρος θα μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα της προεδρίας δεδομένων και των καθυστερήσεων που υπήρξαν, η κα. Βασιλείου απάντησε «πιστεύω πως ναι». 

«Έχουμε αυτό το χαρακτηριστικό εμείς οι Κύπριοι και οι Έλληνες γενικά, ότι όταν είμαστε υπό πίεση λειτουργούμε καλά και αποδίδουμε. Νομίζω ότι θα έχουμε μια καλή προεδρία», είπε. 

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Κύπρος, μια μικρή χώρα δεν θα συναγωνιστεί με την προεδρία της Γαλλίας και της Πολωνίας που είναι πολύ μεγάλες χώρες, αλλά σε σχέση με προεδρίες νέων κρατών-μελών η Κύπρος δεν θα βγει ζημιωμένη, αλλά αντίθετα θα αφήσει την εντύπωση ότι «και μια μικρή Κύπρος μπορεί όταν θέλει να δημιουργήσει και να οργανώσει επάξια την προεδρία».

Πρόσθεσε ότι η προεδρία είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Κύπρο επειδή θα αναδείξει την ευρωπαϊκή της διάσταση, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"